pulse Opublikowano 4 Września 2015 Opublikowano 4 Września 2015 chcialbym sie przywitac na forum a teraz problem, moze ktos zna rozwiazanie w zaden sposob nie jestem w stanie zmusic gps do dzialania miui 5.9.1 probowalem gps test, gps fix, yanosik, google maps, diagnostyka. gpsy milczy... tel testowany przez pol dnia, wystajacy balkon 3 pietro, auto, biuro i nic nie mam mikey, ani zadnej obudowy ze zmian w tel, to drewniane oryginalne plecki, i szlko nillkin tel kupiony u xon24 na allegro. ma ktos jakis pomysl?
zielonyBB Opublikowano 4 Września 2015 Opublikowano 4 Września 2015 GPS na 5.9.1 łapie fixa w 5 sekund na otwartej przestrzeni. To co piszesz wygląda na wyłączony GPS na przykład. Rozwiń przełączniki i zobacz czy GPS jest włączony.
pulse Opublikowano 4 Września 2015 Autor Opublikowano 4 Września 2015 GPS na 5.9.1 łapie fixa w 5 sekund na otwartej przestrzeni. To co piszesz wygląda na wyłączony GPS na przykład. Rozwiń przełączniki i zobacz czy GPS jest włączony. wlaczony. przed chwila zrobilem diagnostyke na wylaczonym, pokazany zostal komunikat zeby wlaczyc gps i po wlaczeniu ciagle nic.
zielonyBB Opublikowano 5 Września 2015 Opublikowano 5 Września 2015 (edytowane) Sprawdź jeszcze Ustawienia > Urządzenie > Prywatność > Lokalizacja czy jest na pewno włączona. Jeśli nadal nic to ostatnia rzecz - full wipe ewentualnie wrzuć ROM raz jeszcze i full wipe. Edytowane 5 Września 2015 przez zielonyBB
pulse Opublikowano 5 Września 2015 Autor Opublikowano 5 Września 2015 Sprawdź jeszcze Ustawienia > Urządzenie > Prywatność > Lokalizacja czy jest na pewno włączona. Jeśli nadal nic to ostatnia rzecz - full wipe ewentualnie wrzuć ROM raz jeszcze i full wipe.
Ernvi Opublikowano 17 Września 2015 Opublikowano 17 Września 2015 Ja również mam problem z sygnałem. Telefon nowy, 4 dni dosłownie, nie wykrywa sygnału gps na żadnej aplikacji; testowałem Sygic, automape i navime. Jakieś rady?
ZduneX25 Opublikowano 17 Września 2015 Opublikowano 17 Września 2015 Ostatnio to i mi szwankuje, idę z endo prowadząc rower ze 100 metrów zanim złapie sygnał..
Ernvi Opublikowano 18 Września 2015 Opublikowano 18 Września 2015 No mi w ogole nie lapie fixa w samym centrum Warszawy... Gps test widzi 10 satelitow ale uzywa 1-2 a i to z przerwami.
Ernvi Opublikowano 18 Września 2015 Opublikowano 18 Września 2015 U mnie jest ok. Wawa Mokotów. ile czasu zajmuje ci zlapanie fixa?
Nezumi Opublikowano 18 Września 2015 Opublikowano 18 Września 2015 U mnie od 2 romów GPS ssie i to bardzo... na GPS test niekiedy przez 20min nie znajduje nic, a wszelkie mapki, navi etc maja dokładność ponad 2km i dość często zrywa GPS...
zielonyBB Opublikowano 18 Września 2015 Opublikowano 18 Września 2015 Fix w jakieś 8 sekund. ROM multi, najnowszy.
Ernvi Opublikowano 18 Września 2015 Opublikowano 18 Września 2015 (edytowane) Na forum miui global gdzieś przeczytałem ze czasami nie styka się koniec anteny gps z ramka i dlatego tak słabe wyniki. Proponują wcisnąć tam coś metalowego żeby polepszyć. Sam nie sprawdzę; nie mam jak obudowy zdjąć @zielonyBB No to mi od czasu kiedy zapodałeś screen znalazło 2 satelity. ROM Miui polska najnowszy. Edytowane 18 Września 2015 przez Ernvi
rytu Opublikowano 13 Listopada 2015 Opublikowano 13 Listopada 2015 Witam Od roku mam mi4 a od pol roku fatalnie dziala gps i google maps. Nie pomaga podmianka pliku gps ani ostatnie przywrocenie ustawien fabrycznych:( Dodam ze co tydzien aktualizuje system z miui polska i ze temat gps juz poruszalem na forum Cos poradzicie??
rytu Opublikowano 18 Listopada 2015 Opublikowano 18 Listopada 2015 Wiec jedyna rada to 'cos wcisnac pod obudowe'?:/
rytu Opublikowano 20 Listopada 2015 Opublikowano 20 Listopada 2015 Wiec po paru eksperymentach moge stwierdzic ze mam wade fabryczna tj wystarczy scisnac lewy rog przy wejsciu sluchawek i gps ozywa...jakoes 50% lepiej. Narazie podlozylem cos pod klapke ale nie do konca sie to sprawdza a klapka troche odstaje. Trzeba dalej kombinowac...
Rekomendowane odpowiedzi