Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jednym z nowych problemów, na które natknąłem się po pierwszej instalacji xiaomi.eu na nowym Xiaomi 12X jest niedziałające dzielenie ekranu, a właściwie więcej - długie przytrzymanie aplikacji powoduje zawieszenie listy ostatnio używanych aplikacji. Nie można wtedy już przesuwać listy czy "zabijać" aplikacji do momentu wyjścia do ekranu głównego. Brak działania to również brak możliwości założenia kłódki, podzielenia ekranu czy pływającego okna.

Launcher: Nova Launcher Prime - przeniesiony z Mi Note 10 Lite, gdzie wszystko śmigało.

Soft: xiaomi.eu, MIUI V14.0.11.0 stabilne (dodatkowa kwestia - mam informację o nowej aktualizacji z 2023.12.20 (Google Pay fix), ale mimo ściągnięcia, nie da się jej zainstalować)

Dodatkowa kwestia v2: czy da się jakoś naprawić dymki chatu messengera? Na globalu w poprzednim telefonie śmigało, nie chce mi się wierzyć, żeby to xiaomi.eu było tak niedopracowane...

Pozdrowienia

Edytowane przez Mateusz Zakamuflonowany
Poprawienie tytułu
Opublikowano

Kłódka jest przeniesiona: panel sterowania , zębatka prawy górny róg, zarządzanie pamięcią, blokada aplikacji w pamięci.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Co do kłódki to nawet nie wiedziałem, że jest coś takiego w systemie miui, ja inaczej mam, a mianowicie już dawno wykupiony Eset Mobile Security i tam jest taka opcja kłódki, tak, że nikt nie wejdzie do zablokowanej przeze mnie apki z drażliwą zawartością. Zresztą na laptopach tez mam Eseta opłaca się kupować więcej i na kilka lat. Nie korzystam jak co niektórzy znajomi z trial resetu. Jednak piractwo softu trzeba tępić, choć nie jest to do końca prawda, bo zależy mi zawsze do oglądania najnowszych dobrych filmów jak najszybciej, bo nie mam od  lat z pewnych powodów iść do kina, wiec do tego tylko używam torrentow co przy obecnej prędkości to nawet filmy 4K nawet 70 GB to parę minut. Nigdy nie wiadomo co w tym pliku jest, tym bardziej, ze to ruscy hakerzy robią przeważnie. I jedno pytanie gdzie się włącza dzielenie ekranu, bo w mojej Xiaomi 13 z najnowszym HyperOS takiej opcji nie widziałem, gdzie to trzeba poszukać  ??

Opublikowano
14 minut temu, kris68 napisał(a):

Co do kłódki to nawet nie wiedziałem, że jest coś takiego w systemie miui, ja inaczej mam, a mianowicie już dawno wykupiony Eset Mobile Security i tam jest taka opcja kłódki, tak, że nikt nie wejdzie do zablokowanej przeze mnie apki z drażliwą zawartością. Zresztą na laptopach tez mam Eseta opłaca się kupować więcej i na kilka lat. Nie korzystam jak co niektórzy znajomi z trial resetu. Jednak piractwo softu trzeba tępić, choć nie jest to do końca prawda, bo zależy mi zawsze do oglądania najnowszych dobrych filmów jak najszybciej, bo nie mam od  lat z pewnych powodów iść do kina, wiec do tego tylko używam torrentow co przy obecnej prędkości to nawet filmy 4K nawet 70 GB to parę minut. Nigdy nie wiadomo co w tym pliku jest, tym bardziej, ze to ruscy hakerzy robią przeważnie. I jedno pytanie gdzie się włącza dzielenie ekranu, bo w mojej Xiaomi 13 z najnowszym HyperOS takiej opcji nie widziałem, gdzie to trzeba poszukać  ??

klodka to sie przydaje zeby blokowac apki w pamieci - np. podczas czyszczenia zeby ich nie wywalalo ... ja mam chyba z 6 zablokowanych - widzety tapete i adguarda ... a dzielenie to cholera wie :) tez nie pamietam zebym to gdzies widzal ... w sumie tez nie jest mi to potrzebne ... nawet nie wiedzialem ze to jest (o ile w ogole jest ... sie zobaczy przy okazji) ... tez korzystam z torrentow ... do tej pory nie mialem z tym problemow ... 

Opublikowano

Wiesz Paweł ja też nie mam problemow, bo wynajmuje shella - dysk 2 TB a serwery sa za granicą wiec nikt logów nie udostępni, prędkość 1GB/1GB/s. No i nikt nie jest w stanie podejrzeć, co ściągam. Był czas, że w mojej starej sieci jak jeszcze była w Bochni to począwszy od administratora, poprzez pracowników wszyscy ściągali ode mnie filmy. Nawet znajomi policjanci, to już były kuźwa jaja. Ruch był na ftp jak na zakopiańskich Krupówkach. A ja się tylko cieszyłem, bo miałem prędkość nieraz 30 x większa niż reszta użytkowników sieci wykorzystywałem cale pasmo przeznaczone dla mojego bloku, biedna reszta użytkowników. Stare czasy. Przepraszam MODERATORZE  za offtop, ale proszę, nie usuwaj.

• Mateusz Zakamuflonowany zmienił(a) tytuł na Długie przytrzymanie aplikacji na liście ostatnio używanych - dzielenie ekranu, pływające okna; kwadratowe dymki chatu
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Podepne się pod pytanie.
Xiaomi 13t pro , hyperos 1.05
Nie mogę znaleźć dzielenia ekranu... Slabo szukam? Z góry dziękuję

Wysłane z mojego 23078PND5G przy użyciu Tapatalka

• 4 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Możliwe że używacie innego launchera. Problem z zawieszajacymi się apkami w tle przy próbie podzielenia ekranu znikł gdy został zmieniony launcher na systemowy. 

Edytowane przez Biszkoptowy Puch
Literowka