nemed Opublikowano 20 Listopada 2024 Opublikowano 20 Listopada 2024 Ponieważ Xiaomi zmieniło zasady przy odblokowaniu bootloadera dla HyperOs. Teraz trzeba to robić przez Mi Community. Ja klikam już od miesiąca.Wysłane z Poco F6 przy użyciu Tapatalka
Oldschool Opublikowano 20 Listopada 2024 Opublikowano 20 Listopada 2024 (edytowane) Ale to znaczy że to dotyczy wszystkich telefonów z HyperOS? Waham się między 14 ultra a F6 pro bo czytałem że 14-tka nie ma problemów przez fastboot a to oznacza że jednak ma. Chyba, że znowu się mylę? Ale jak rozumiem, jeśli swój poprzedni telefon odblokowałem kilka lat temu to konto mam przecież a przynajmniej powinienem mieć, czyli problemu być nie powinno? Może przydałaby się aktualizacja poradnika? Edytowane 20 Listopada 2024 przez Oldschool
Kacper Skrzypek Opublikowano 20 Listopada 2024 Opublikowano 20 Listopada 2024 Poradnik nie jest "do kitu". Jest poświęcony instalacji, a nie stricte odblokowaniu bootloadera. Tu nic się nie zmieniło. Wszystkie telefony, które wyszły z HyperOS, muszą mieć zgodę przez Xiaomi Community. Na samym początku nie było z tym problemów, teraz sytuacja wygląda tak, że akceptacji jest dość mało i niewiele kont się łapie.
Oldschool Opublikowano 20 Listopada 2024 Opublikowano 20 Listopada 2024 Dziękuję za odpowiedzi, jak rozumiem nie ma żadnych kryteriów, jest to tylko kwestia długiej kolejki i małej liczby dziennych zgód na odblokowanie. Będę próbować, pozdrawiam i życzę spokojnej nocy.
Poszukiwany1983 Opublikowano 10 Grudnia 2024 Opublikowano 10 Grudnia 2024 Czy ktoś mnie może uświadomić obecnie zapatruje się serwis na zmianę softu? Mam zamiar nabyć x6 pro i zmienić soft (tak jak zrobiłem to w x3) i zastanawiam się czy w razie reklamacji mogą mi ją odrzucić i powołać się inny soft?
PaulKrk Opublikowano 25 Grudnia 2024 Opublikowano 25 Grudnia 2024 W wątku na temat fix-a Google Pay pisać nie można więc pozwolę sobie napisać tutaj. W przypadku najnowszego fix-a z 19.12.2024 przy próbie instalacji na POCO F6 Pro z HOS2 Xiaomi.eu 2.0.5.0.VNKCNXM ukazuje się taki komunikat:
Kacper Skrzypek Opublikowano 25 Grudnia 2024 Opublikowano 25 Grudnia 2024 Jeśli próbujesz instalować przez przeglądarkę, to bedzie taki błąd. Musisz wybrać APK z systemowej aplikacji Pliki.
PaulKrk Opublikowano 26 Grudnia 2024 Opublikowano 26 Grudnia 2024 Dziękuje Kacper. Na to nie wpadłem. Zawsze instalowałem z Cx File Explorer i do tej pory w ten sposób instalowało się bez problemu.
Rekomendowane odpowiedzi