Skocz do zawartości
  • 0

Backup z TWRP.

Pytanie

Opublikowano (edytowane)

Mam jedno krótkie pytanie: jak wygląda odtworzenie backupu oczywiście przez restore  przez TWRP. Chodzi mi czy przywraca aplikacje, dane aplikacji i inne ustawienia. Ostatnio najnowszym zrobiłem sobie backup, ale jeszcze nie odtwarzałem. Czekam na dzisiejszy DEV, bo mam nadzieję, że wyjdzie mimo święta, a przy aktualizacji jednak piep***** się magisk i nie mam dwa razy ochoty powtarzać tego samego. Robię też zawsze backup przy pomocy telefonu, ale odtworzenie jest bardzo dalekie od ideału. Przedtem przy wcześniejszych wersjach systemu i wcześniejszym Androidzie, przyznaję, bijąc się w piersi, że korzystałem przez chwile, ze scrackowanych programów do Androida i backupu i przywracało wszystko, ale nie dlatego, że jestem piratem, bo to jednak zawsze ganię, tylko zanim wydam 40-50 $ muszę sprawdzić, jak to działa, a potem zawsze kupuję legala. I dobrze, ze teraz nie wydałem parę dni temu kilkadziesiąt $ bo wszystkie programy, jakie znam, wywalają, że nie obsługują tej wersji Androida, nie wiadomo przy tym postępie rozwoju, twórcy w ogóle dostosują się do nowych wersji, pewnie to długo potrwa, a jeżeli tak to kiedy bo od dobrych 2-3 lat z upgrade programów stoi w miejscu, a kasę koszą, a nie wyrzucę w błoto kilkudziesięciu USD. Odpowie ktoś. Bardzo mi zależy, więc proszę o komentarz, odpowiedź.

edit./ Ktoś powie, co to jest przywrócić trochę aplikacji i ustawień, ale ja apk mam zdrowo ponad 100, przy czym chyba ponad 20 wymaga wypełniania, weryfikacji, więc to potrafi zająć parę godzin, a tego nie mam, a przy tym procesorze i ilości pamięci, odpowiednich ustawieniach nic nie muli, X 13 śmiga jak rakieta, a przy wywalaniu się którejś, bo czasem się jednak zdarza wykorzystuje komendę adb podaną przez Kacpra, dzięki za to, a w ostateczności robię powtórne update, a nie już wgrywanie z czyszczeniem wszystkiego.

Edytowane przez kris68
dodani opisu

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano (edytowane)

wiesz ja przed instalacja walnalem sobie ta komende adb ... tak na wszelki wypadek - wszystko poszlo ladnie z sukcesem ... potem zrobilem update przez fastboota i dziala luks ... na razie zadnych problemow ... nic sie nie wysypuje ... twrp to i tak nie dziala u mnie jeszcze dobrze ... bede musial zobaczyc co jest z tym swipe to unlock ... bo tak nie mam deszyfrowania ... wiec nawet update nie moglem zrobic przez to recovery 🙃

Edytowane przez Master
  • Thanks 1