pandroid Opublikowano 3 Września 2015 Opublikowano 3 Września 2015 Witam Kupiłem używany Mi4 na allegro, rzekomo od kilku dni, stan wizualny to potwierdza. Zainstalowany polski MIUI 5.8.20 (wersja rozwojowa) Urządzenie sprawdziłem wdług wszelkich wskazówek z tutajszych tutoriali jak i z tego b. dokładnego tutoriala http://en.miui.com/thread-42873-1-1.htmlpost #1 i #2. Fastboot i mi recovery się uruchamiją. Weryfikacja jd.mi.com pokazuje: Mobileuncle procesor: rozdzielczosc i ram Jednak dwie rzeczy budzą moją wątpliwość: 1) pod zdrapaniu kodu zdrapki i weryfikacji na stronie okazuje, że kod był użyty już 1005 razy... 2) i druga rzecz zamiast "2014215 WCDMA" sa jakies krzaczki po obu stronach nazwu modelu telefonu , no i po lewej napis ze to black... Telefon jest biały. Niby wszystko wskazuje, że telefon orginalny ale te dwie rzeczy nie dają mi spać... Byłbym wdzięczny za Wasze opinie!
Zefir Opublikowano 3 Września 2015 Opublikowano 3 Września 2015 Mobileuncle nie był przypadkiem tylko dla sprzętu z MediaTekiem?
Nezumi Opublikowano 3 Września 2015 Opublikowano 3 Września 2015 Być może tel jest tzw. "refurbrished", ale ta nalepka na pudełku "Black" jest od sklepu, nie od producenta, jeżeli chodzi o etykietę to wszystko się raczej zgadza, a po 1 screenie można wywnioskować, że jednak jest sprawdzany 1 raz więc ciężko stwierdzić który "test" jest tutaj pewniejszy Jedynym niepokojącym ss'em jest ten o "sprawdzaniu 1005x".
pandroid Opublikowano 3 Września 2015 Autor Opublikowano 3 Września 2015 Mobileuncle nie był przypadkiem tylko dla sprzętu z MediaTekiem? Być może, ale podobno CPUz czy Antutu podróbki potrafią oszukiwać. Jakis inny program możecie polecić, żeby sprawdzić procesor? Sprawdziłem jeszcze device pointer i pokazuje prawidłową rozdzielczość, ale nie wiem czy fejki zdarzają się z fullhd i na ile ten pointer jest wiarygodny.
Shadi Opublikowano 3 Września 2015 Opublikowano 3 Września 2015 W innym temacie ktoś pisał, że ten kod sprawdzany pierdylion razy to nie taka tragedia. Bodajże argumentował to tak, że podróbkarze zdobywają kody i po prostu sygnują nimi swoje produkty. Podobna sytuacja jest z Nike Airmax, gdzie chińczyk drukuje na metce kod seryjny, który ma rzekomo świadczyć o oryginalności, ale po wpisaniu w google wyskakuje zupełnie inny model. Jeśli na 5 sposobów sprawdzenia oryginalności tylko jeden jest wątpliwy (duża liczba sprawdzeń), to jak dla mnie nie ma co spinać.
pandroid Opublikowano 4 Września 2015 Autor Opublikowano 4 Września 2015 (edytowane) No to dorzuce jeszcze jedeno podejrzenie, mam kabel z nadrukiem jak tutaj, wszędzie gdzie czytałem ludzie piszą ze w orginalnych nadruki nie ma... : Co jeszcze moge zrobić żeby się upewni, że wszystko jest ok? Edytowane 4 Września 2015 przez pandroid
Bullsblood Opublikowano 4 Września 2015 Opublikowano 4 Września 2015 (edytowane) ja też miałem z nadrukiem na kablu. Tutaj koleś robi unbox oryginalnego mi 3 i tez ma nadruk na kablu. https://youtu.be/3nXSd87ayZY Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Edytowane 4 Września 2015 przez Bullsblood
pandroid Opublikowano 4 Września 2015 Autor Opublikowano 4 Września 2015 (edytowane) Jednak będe drążył temat bo nie daje mi spokoju kolejna rzecz, mianowicie sticker z mojego pudekła wyglada dokładnie tak jak fejk z tutajszego tutoriala i jak z miui.eu: Czy u kogoś zdarzył się taki sam? Bardzo proszę o jakies opinie! Pozdrawiam Edytowane 4 Września 2015 przez pandroid
zielonyBB Opublikowano 4 Września 2015 Opublikowano 4 Września 2015 A nie wystarczy fakt że masz zainstalowany MIUI PL 5.8.20 ? Ewentualnie spróbuj wrzucić 5.9.1, jak pójdzie to znaczy że orig.
kulig007 Opublikowano 4 Września 2015 Opublikowano 4 Września 2015 Jak MIUI Polska w telefonie, to jest sprzęt oryginalny. Jedynie co to może być to telefon odnowiony. Skoro jakieś niewiadome są mimo to. Mi4 / sMIUI / Tapatalk
pandroid Opublikowano 4 Września 2015 Autor Opublikowano 4 Września 2015 (edytowane) Czyli Polski MIUI w 100% potwierdza? Skąd technicznie rzecz ujmując wiadomo, że na fake nie da się zainstalować? Jestem w 95% przekonany, że telefon jest ok, ale skoro juz zacząłem drązyć temat to chciałem rozwikłać swoje wszystkie wątpliwości. Może przyda się to kolejnym zaintersowanym kupnem Mi4. Z góry dzięki! Edytowane 4 Września 2015 przez pandroid
Bullsblood Opublikowano 4 Września 2015 Opublikowano 4 Września 2015 Na pewno masz oryginalny możesz być spokojny. W sumie wiem co czujesz bo też miałem takie podejrzenia kiedy kupiłem swojego mi 3. Lecz wgrane miui Polska =ORYGINALNY gdybyś próbował zainstalować miui Polska na podrobie wyskoczył by błąd. W sumie może być jeszcze jakiś naprawiany np wymiana wyświetlacza lub obudowy ale jak to sprawdzić to nie wiem bo mi 4 nie miałem. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi