Jump to content
  • 0

Co wybrać - kilka pytań

SemiQ

Question

Witajcie,

to mój pierwszy post na tym forum, więc sorry jeśli podobny temat był - choć nigdzie nie znalazłem.

Obecnie jestem posiadaczem LG L90 od roku. Niestety możliwościami już mnie nie zaskakuje, więc stwierdziłem, że pora wymienić na coś nowego. Od zawsze byłem zapaleńcem seri LG, aczkolwiek po przeczytaniu paru opini, specyfikacji, testów, stwierdziłem że mało znana mi marka Xiaomi oferuje coś więcej niż konkurencja za podobne pieniądze.

Niestety biała wersja telefonu odpada jak dla mnie, tylko czarna, więc tu już mam minus, bo Mi4 z 3GB ram zostały tylko białe...

Czyli muszę wybrać albo MI4 z 2GB ram+LTE albo Mi4i z 2GB ram+ LTE bo tylko one są dostępne w kolorach czarnych.

Generalnie korzystam z telefonu tylko do sms/rozmowy i przeglądania internetu, czasem jakieś średnio wymagające gry i muzyka.

Jak to jest z tym grzaniem się telefonu? Czytałem gdzieś że tel osiąga temp do 70C przy graniu...

Czy podczas filmów nagrywanych tymi telefonami dźwięk jest czysty? Bo oglądałem filmik na YT gdzie dźwięk wyglądał tragicznie...

Czy 2GB ram wystarczy na taki telefon?

Czy jest możliwość zmiany wyglądu ikonek/motywów podobnych do seri LG,Sony?

Jak się pisze na tym tel smsy? Jest klawiatura numeryczna?

7 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Posiadam 2Gb ram, gram, słucham muzyki, przeglądam net i jeszcze go nie zmuliłem. Temp powyżej 45*C podczas gry nie uświadczyłem (Snapdragony....), dźwięk mam na nagraniach czysty, możesz sobie dostosować motywy/ikonki... dosłownie wszystko... Z tego co wiem to czarnego modelu już się nie produkuje, przynajmniej wszystko co widziałem z czarnych to albo podróba, albo jest tak podejrzane, ze lepiej nie brać... Sklepy z forum, pewne i sprawdzone nie posiadają już wersji czarnych. Jeżeli zależy Ci na Mi4 to bym się jednak próbował przekonać do białych :D

• 0

U siebie osobiście Max osiągnąłem 46C na snapie 400 przy graniu ~ sprawdzone W programie batery saver. Czyli te 70 które ktoś opisał to bajka?? Boję się o ekran bo wiem że mi4 Nie ma gorila glass a przy dużej temp może pęknąć ekran lub coś, a gwarancja tego nie uwzględni. Chcę kupić przez allegro bo są raty 0% u użytkownika xon24

Dlatego czarny oryginał jest w wersji 2gb lte. Lepszy andek 4.4 czy lolipop? Jak wygląda zasięg w tych telefonach a jak Internet 3g? Mam kartę z Play.

Edited by SemiQ
  • Like 1

• 0

U siebie osobiście Max osiągnąłem 46C na snapie 400 przy graniu ~ sprawdzone W programie batery saver. Czyli te 70 które ktoś opisał to bajka?? Boję się o ekran bo wiem że mi4 Nie ma gorila glass a przy dużej temp może pęknąć ekran lub coś, a gwarancja tego nie uwzględni. Chcę kupić przez allegro bo są raty 0% u użytkownika xon24

Dlatego czarny oryginał jest w wersji 2gb lte. Lepszy andek 4.4 czy lolipop? Jak wygląda zasięg w tych telefonach a jak Internet 3g? Mam kartę z Play.

Z zasięgiem nie ma żadnych problemów sam mam model 2Gb jak już pisałem, w dodatku sieć Play i z zasięgiem zadnych problemów... Tempreatury często zależą od aktualizacji, niekiedy chińczyki coś pomieszają i telefon potrafi się zagrzać, a potem to poprawią i telefon jest zimny :P Mi4 ma Gorilla Glass :o a dokładniej: "Corning® Concore™ Glass", a tutaj filmik o tym szkiełku: https://www.youtube.com/watch?v=dmpYaJVFi58&feature=youtu.be. W Mi4 masz 4.4.4 z nakładką MIUI 7. KitKat jest lepszy od Lolipopa :P  

• 0

No to prawie jesteśmy w domu :)

czy ktoś jeszcze jakieś opinie może napisać?

Bardziej od początku jestem za mi4 ze względu na "lepszy" wygląd. A jak się trzyma w ręce? Da się go jedną ręką obsługiwać? Ponawiam pytanie o pisanie sms również :P

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...