Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pany i Panie!

Od jakiegoś czasu porobiły mi się takie rzeczy z ikonami, które widać na zrzucie ekranu.  Całkowicie straciły kolory i nie wiem kiedy, w jaki sposób i po co. I za cholerę nie wiem jak to odkręcić. 

Dodam tylko, że motyw jest podstawowy, zestaw ikon również. 

Żona ma ten sam model telefonu i ten sam zestaw ikon, ale wszystkie kolorki ma normalne, a nie takie "psie" jak ja. 

Rzecz dotyczy tylko tych ikon wskazanych na screenie. Reszta jest normalna, kolorowa. 

Podpowiecie mi jak przywrócić im barwy szczęścia bez przywracania ustawień fabrycznych urządzenia?Screenshot_2023-12-18-20-29-06-239_com_mi.android.globallauncher.thumb.jpg.8c1bef2ac287d31fe2be8b679a416244.jpg

Opublikowano (edytowane)

zazwyczaj z tego typu problemami pomaga wyczyszczenie danych aplikacji motywy ... to zrobić zrestartować telefon i ustawić nowy motyw + ikony - może pomóc ... można też załadować inny zestaw ikon a potem znowu załadować te pożądane - ot tak się pobawić i w końcu powinno zaskoczyć ... akurat mi się podobają takie ikony bo sam używam tylko barw ciemnych i na tym jasnych oznaczen i ikonek ... choć ostatnio przypadkowo trafiłem na takie że i jest trochę koloru i staram się do nich przyzwyczaić 🙃

Screenshot_2023-12-18-20-50-23-554_com.miui.home.jpg

dużo problemów tego typu było też w przypadku aktualizacji tych motywów innymi wersjami + różne mieszanki dodatkowych apek 🙃 i to wszystko głupieje po prostu w końcu ... ogólnie z tego co j siebie widzę to biale są tylko te systemowe a reszta ma kolor ... ale u Ciebie bez koloru są też te dodatkowe typu jutub czy disney ...

Edytowane przez Master
Opublikowano

Niestety nic to nie dało. W sensie wyczyszczenie danych, itd. W ustawieniach ikon ekranu głównego tło mam domyślne, aczkolwiek przy zmianie motywów wyskoczyło jakieś powiadomienie o dynamicznym dostosowaniu kolorów, przez co niektóre aplikacje mogą się wyświetlać inaczej i z tego, co udało mi się ustalić, to Google uszczęśliwiło mnie na siłę, a Xiaomi nie chce mnie tego szczęścia pozbawić, więc pewnie bez rootingu się nie obejdzie, a nie jestem pewien, czy chce mi się w to bawić. Już prędzej poszukam motywu ze znośnym pakietem ikonek, bo tych nie zdzierżę. ot, problemy pierwszego świata... :-) 

Opublikowano
17 minut temu, Grafo Man napisał(a):

Niestety nic to nie dało. W sensie wyczyszczenie danych, itd. W ustawieniach ikon ekranu głównego tło mam domyślne, aczkolwiek przy zmianie motywów wyskoczyło jakieś powiadomienie o dynamicznym dostosowaniu kolorów, przez co niektóre aplikacje mogą się wyświetlać inaczej i z tego, co udało mi się ustalić, to Google uszczęśliwiło mnie na siłę, a Xiaomi nie chce mnie tego szczęścia pozbawić, więc pewnie bez rootingu się nie obejdzie, a nie jestem pewien, czy chce mi się w to bawić. Już prędzej poszukam motywu ze znośnym pakietem ikonek, bo tych nie zdzierżę. ot, problemy pierwszego świata... :-) 

to dynamiczne dostosowanie to tzw. material You - tzn. tak mi się wydaje - bo system automatycznie przystosowuje kolory tła np. w aplikacjach bazując na głównym motywie kolorystycznym ... to czasami bardziej przeszkadza niż pomaga ale idzie przywyknąć 🙃 nie wiem czy google maczało w tym swe ruchliwe paluchy ... na razie zajęli się psuciem płatności w GW ... 🙃 z tym rootem to bym się zastanowił czy warto - bo to jedno rozwiąże a zepsuje co innego 🙃 ikonek fajnych jest masa w tych motywach - co prawda praktycznie wszystko naszych skośnookich majfriendów ale ogólnie ujdą 🙃 powodzenia ... 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zapomniałem dać znać wcześniej przyjaciele. Niestety skończyło się przywróceniem ustawień fabrycznych. Ale zaraz i tak to rozdupce, bo zainstaluję sobie ROM z Hyper OS. 😅