Skocz do zawartości
  • 0

gubienie GPS

rgw

Pytanie

Opublikowano

mam problem z gubieniem GPS`a  przez większość czasu działa normalnie, a czasami nie łapie GPS i nawigacja Google Mapy nie działają.

Pomaga restart, choć nie zawsze.

Jest to bardzo uciążliwe bo czasami potrzebuję w mieście zmienić na szybko miejsce docelowe i ZONK

Problem jest  na wszystkich aplikacjach z GPS, czyli nie jest to problem apek Googla

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Aktualizacja ściągniętą co trwało raptem 30 h
Zainstalowała się bez problemu z poziomu telefonu, teraz testy

Wysłane z mojego 23078PND5G przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

a powiedzcie mi który plik to aktualizacja ?

bo jeden ma 282 MB ten miui-blockota-corot_eea_global-V14.0.15.0.TMLEUXM-V14.0.16.0.TMLEUXM-e274b4e4dd-13.0.zip

a miui_COROTEEAGlobal_V14.0.16.0.TMLEUXM_9462d925c3_13.0.zip    ma 5,3 GB i mówi że 5 dni będzie szedł 

• 0
Opublikowano

ok udało mi się ściągnąć ten plik, tylko da sią aktualizować jakoś łatwo np z poziomy telefonu, plik zip już wgrałem lecz nie widzę opcji aktualizacji z pliku.

Sorry  za trywialne pytania ale pierwszy raz mam Xiaomi w innych telefonach było to łatwiutkie, dawało się aktualizuj z pliku i po sprawie, tutaj tego nie widzę  

• 0
Opublikowano
32 minuty temu, rgw napisał(a):

tutaj tego nie widzę  

Kliknij kilka razy w logo wersji Miui w aktualizacjach i pojawi się "zaawansowana" opcja instalacji z pliku.

• Like 1
  • 0
Opublikowano
22 minuty temu, FromWP napisał(a):

Kliknij kilka razy w logo wersji Miui w aktualizacjach i pojawi się "zaawansowana" opcja instalacji z pliku.

dzięki tego nie znałem, ale i tak lipa

Screenshot_2023-12-19-13-13-33-608_com.android.updater.jpg

• 0
Opublikowano
Teraz, rgw napisał(a):

i tak lipa

Niestety ostatnio blokują możliwość samodzielnej instalacji. Chyba za dobrze im idzie sprzedaż i chcą dziwnymi działaniami zniechęcić ewentualnych nabywców.

• Haha 1
  • 0
Opublikowano
19 godzin temu, FromWP napisał(a):

Niestety ostatnio blokują możliwość samodzielnej instalacji. 

a jest jakiś patent aby to obejść ?

• 0
Opublikowano
2 godziny temu, rgw napisał(a):

a jest jakiś patent aby to obejść ?

Jedyny to odblokowanie bootloadera i wgranie wersji fastboot MiFlashem. Potem, albo w trakcie wgrywania można bl zablokować.

• Like 1
  • 0
Opublikowano
21 godzin temu, FromWP napisał(a):

Jedyny to odblokowanie bootloadera i wgranie wersji fastboot MiFlashem. Potem, albo w trakcie wgrywania można bl zablokować.

czy ten sposób pozbawia mnie gwarancji ??

• 0
Opublikowano

problem rozwiązałem poprzez przełączenia na region Szwajcaria. Ściągnęło nowe aktualizację i HyperOS 

• Like 1