Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tytułowy problem pojawił się nie dawno i dotyczy jak na razie tylko aplikacji od T-Mobile. Znikła mi ikona aplikacji, sama aplikacja jest nadal zainstalowana, po odinstalowaniu i ponowwnym zainstalowaniu ikona pojawia się ale po pewnym czasie braku aktywności telefonu znika.Poszukałem w necie i wyczyściłem wszystkie dane Launchera Poco ,odinstalowałem i ponownie zainstalowałem aktualizację Launchera- ten sam efekt.Wyczyściłem wszystkie dane aplikacji T-Mobile i to samo. Nie wiem czy dobrze pamiętam ale była chyba jeszcze jakaś jedna aplikacja której ikona też znikała ale ją odinstalowałem bo nie używałem, inne aplikacje z tego co widzę nie mają tego problemu.Telefon to POCO M4PRO 4G 8/256 GB ale z tego co czytam ten problem dotyczy różnych modeli. 

Opublikowano

Przypomniałem sobie tę drugą aplikację to Play24,  co do "zaptaszkowania" to zgoda jest. Dziwne że tylko te dwie aplikacje mają problem , drążę ten temat od 3-4 dni i brak pomysłu.

Opublikowano (edytowane)

Głupio się przyznać ale opisane "cuda" to wynik mojej głupoty - otóż używam aplikacji Greenify i nie wiedzieć dlaczego przy wspomnianych aplikacjach zaznaczyłem opcję "Odcięcie ścieżki wybudzenia" - po prostu przekombinowałem 😄 . Piszę to jako przestrogę i "mea culpa" jak to mówią "błędów nie popełnia tylko ten co nic nie robi". Pozdrawiam.

Kolego Master tak ,tak posypałem głowę popiołem  nie boję się przyznać do błędu nawet jeśli jest tak prozaiczny . Nie dawało mi to spokoju ogólnie z tego telefonu jestem bardzo zadowolony pomimo różnych opinii w necie. Przeglądnąłem resztę opcji i ustawień - powinno być dobrze. Na przyszłość - zastanów się dobrze co robisz😃 

Edytowane przez QMiui
  • Haha 1