kris68 Opublikowano 27 Października 2023 Opublikowano 27 Października 2023 Jak w temacie i to naprawdę nie żart, wykonywałem dokładnie jak w tutorialu podał szanowny kolega Kacper Skrzypek , którego naprawdę cenie. Mam twrp pod ten model stosuję się dokładnie do zaleceń Kacpra wykonuje w to w ściągniętym - platform-tools_r34.0.5-windows- jest rozpakowane na dysku C - i twrp najnowsze dla tego modelu twrp-3.7.0_12-0-sunstone-TeamWin i nie daję rady. Bardzo proszę o łopatologiczna pomoc, bo nieraz miałem z tym delikatne problemy, ale teraz według wskazówek kabel do telefonu, ustawiony w fonie fastboot i nie daje rady.
kris68 Opublikowano 27 Października 2023 Autor Opublikowano 27 Października 2023 (edytowane) Jeszcze raz bardzo prosze o pomoc, bo to dla mnie ważne może któryś z adminów w miarę czasu wytłumaczy. Nawet ktoryś z userow a takich jest dużo którzy siedzą w temacie cieszyłbym się, gdyby wytlumaczyli, bo w sumie wersja telefonu nieważna, bo wszędzie się podobnie instaluje, tylko zawsze mam z tym problem. Może ktoś będzie tak miły. Edytowane 27 Października 2023 przez kris68
Netoper Opublikowano 27 Października 2023 Opublikowano 27 Października 2023 A na czym utkąłeś? Telefon (w trybie fastbot) jest wykrywany w menadżerze urządzeń, jeśli tak to pod jaką nazwą?Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka
kris68 Opublikowano 27 Października 2023 Autor Opublikowano 27 Października 2023 NETOPER proszę scren , blagam Cie pomóż.
Netoper Opublikowano 27 Października 2023 Opublikowano 27 Października 2023 No dobra, ale co dalej robisz i nie idzie?Ja jade na poradniku który został opublikowany tu na forum dla RN4PRO, na nim do dzisiaj przerobiłem kilkanaście modeli Xiaomi i odpukać (po za jednym ucegleniem właśnie rn4pro, które dało się odceglić przez test pointa) nie miałem żadnych problemów. Mam na kompie zapisane 2 komendy które są potrzebne do wygrania TWRP, jedna jest flash, druga boot (nie pamiętam składni i nie mam dojścia teraz do blaszaka, ale te składnie są takie same dla kolejnych modeli.Podstawa: odblokowany BL. Sterowniki (u ciebie widać że jest ok) prawidłowe TWRP dla danego modelu, prawidłowa komenda, i nie ma bata musi pójść.Jest trochę niuansów które mogą szkodzić, uszkodzony przewód. Port USB(najlepiej na USB2) , na ryzenach potrafią być kwiatki, system W 7/10/11, ja dłubie na W7, wszystko mam umieszone bezpośrednio w folderze na C: , nazwę pliku TWRP i dalej kupa znaków zmieniam na samo TWRP.Napisz konkretnie co robisz i w którym momencie jest problem.Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka
kris68 Opublikowano 27 Października 2023 Autor Opublikowano 27 Października 2023 (edytowane) Sprawdzalem na 3 portach w laptope a wszystkie dzialaja, nie potrafię powtorzyc ale zaraz wyskakuje ze tam cos problem fastbot na czerwno i mnostwo czerwonych liter. Kiedys poszlo wedlug poradnika a teraz ewidentny error. Edytowane 27 Października 2023 przez kris68
Kacper Skrzypek Opublikowano 27 Października 2023 Opublikowano 27 Października 2023 Jak masz uruchomione okno PowerShella to wpisz po prostu cmd i potem rób tak jak robiłeś.
kris68 Opublikowano 27 Października 2023 Autor Opublikowano 27 Października 2023 ok Ale zawsze wyskakuje mi coś takiego i koniec :
Kacper Skrzypek Opublikowano 28 Października 2023 Opublikowano 28 Października 2023 15 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Jak masz uruchomione okno PowerShella to wpisz po prostu cmd i potem rób tak jak robiłeś. Nie zrobiłeś tego.
kris68 Opublikowano 28 Października 2023 Autor Opublikowano 28 Października 2023 Kacper zrobiłem jak wrzucić, bo pprzecież np. twrp.img i tak zrobiłem. C:\platform-tools> fastboot flash recovery twrp-3.7.0_12-0-sunstone-TeamWin fastboot: error: cannot load 'twrp-3.7.0_12-0-sunstone-TeamWin': No such file or directory C:\platform-tools>cmd Microsoft Windows [Version 10.0.19045.3570] (c) Microsoft Corporation. Wszelkie prawa zastrzeżone. C:\platform-tools>.\fastboot devices 65de78701222 fastboot C:\platform-tools>fastboot boot twrp-3.7.0_12-0-sunstone-TeamWin.biN fastboot: error: cannot load 'twrp-3.7.0_12-0-sunstone-TeamWin.bin ': No such file or directory C:\platform-tools> I CO TERAZ ?? C:\platform-tools> fastboot flash recovery twrp-3.7.0_12-0-sunstone-TeamWin fastboot: error: cannot load 'twrp-3.7.0_12-0-sunstone-TeamWin': No such file or directory C:\platform-tools>cmd Microsoft Windows [Version 10.0.19045.3570] (c) Microsoft Corporation. Wszelkie prawa zastrzeżone. C:\platform-tools>.\fastboot devices 65de78701222 fastboot C:\platform-tools>fastboot boot twrp-3.7.0_12-0-sunstone-TeamWin.bin fastboot: error: cannot load 'twrp-3.7.0_12-0-sunstone-TeamWin.bin ': No such file or directory C:\platform-tools> WYSKAKUJE MI TYLKO RECOWERY A NIE twrp. CO ZROBIĆ. bEZ KONCOWKI BIN TEZ PROBOWALEM I WTEDY WSKOCZYLO RECOWER. jEZELI Z BIN WYSKAKUJE FASTBOOT ERROR.
Kacper Skrzypek Opublikowano 28 Października 2023 Opublikowano 28 Października 2023 (edytowane) Po pierwsze - nie caps lockami (netykieta), po drugie - zajrzyj na PW. Aktualizacja: na razie nie wgraliśmy TWRP na Redmi Note 12 5G. Robi się to trochę inaczej niż zazwyczaj, wgraliśmy ROM przez fastboota. Edytowane 28 Października 2023 przez Kacper Skrzypek
Rekomendowane odpowiedzi