ultimate Opublikowano 25 Października 2023 Opublikowano 25 Października 2023 Witam serdecznie, z uwagi na charakter pracy, jest mi niezbędne nagrywanie rozmów telefonicznych. Nie piszę tu bez spędzenia godzin, czytania poradnika itp. i niezliczonych prób podmiany miui, ale nie mogę sobie już poradzić. Stosowałem trick ze zmianą nazwy paczki - bez skutecznie (błąd: nie można zweryfikować aktualizacji) Próbowałem użyć mi unlock - coś kompletnie mi nie wychodzi. Posiadam 14.0.11.0 (TMLEUXM). Szukałem w dziale pobierz miui ale nie widnieje tam mój model, zatem ściągnąłem paczki z https://xiaomifirmwareupdater.com/miui/aristotle/ V14.0.5.0.TMFMIXM (global) oraz V14.0.3.0.TMFIDXM (indonesia) Znajdzie się jakiś dobry człowiek i pomoże ? Krok po kroku bo ewidentnie jestem tępy Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję za pomoc.
Netoper Opublikowano 25 Października 2023 Opublikowano 25 Października 2023 A co konkretnie nie idzie z miunlock?Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka
ultimate Opublikowano 25 Października 2023 Autor Opublikowano 25 Października 2023 wykonuje polecenie aplikacji tj. wyłączam telefon, wciskam vol- i power, uruchamia sie fastboot, podpinam telefon do pc i zero reakcji
Netoper Opublikowano 25 Października 2023 Opublikowano 25 Października 2023 A sterowniki wgrane?Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka
ultimate Opublikowano 25 Października 2023 Autor Opublikowano 25 Października 2023 Tak mi sie wydaje. Probowalem juz na dwuch pc z win 10 i win11.
Matadrox Opublikowano 25 Października 2023 Opublikowano 25 Października 2023 Czytałeś poradnik wgrywania softu? Sprawdź wpierw czy w ogóle jest odpowiedź urządzenia po komendzie fastboot device - nie mam pewności co do poprawności składni, ale w poradniku jest to opisane. Przy poprawnym wykryciu urządzenia, powinieneś zobaczyć odpowiedź. A samo odblokowanie MiUnlock jest dość proste. Jeśli urządzenie nie zostanie wykryte, to program wyświetli odpowiednią adnotację. Dodałeś swe konto xiaomi w zakładce, sprawdzania statusu odblokowania?Wysłane z mojego 23021RAA2Y przy użyciu Tapatalka
Master Opublikowano 25 Października 2023 Opublikowano 25 Października 2023 apke koniecznie trzymaj na dysku c - bez żadnych dziwnych katalogów a szczególnie z długimi nazwami - i uruchamiaj zawsze jako admin - to ogólna zasada dla wszystkiego co jest związane z telefonami i plikami wykonywalnymi ... jak odpalasz pod fastbootem to sprawdź w menadżerze urządzeń czy jest poprawnie wrzucony sterownik adb (nie na znaków zapytania wykrzykników itp.) u mnie na win 1164 bit żadnych problemów z tym (przynajmniej na mojej leciwej mi 11)
ultimate Opublikowano 25 Października 2023 Autor Opublikowano 25 Października 2023 Na bank cos zle robie ! tylko nie wiem gdzie ? Może jakieś linki wobec tego co po kolei powinnienem robic bo juz sie ostro zamotałem dopiero teraz poszlo i mam przycisk unclock Tylko ze teraz juz nie wiem co mam zrobic zeby miec te nagrywanie rozmow :((( Wszystko mi sie pomieszalo Po wcisnieciu unlock: Veryfing device OK Unlocking X Na górze komunikat: Please add ur account in MIUI's settings -> developer option-> mi unlock status
Kacper Skrzypek Opublikowano 25 Października 2023 Opublikowano 25 Października 2023 (edytowane) Jak masz przycisk no to próbujesz odblokować. Jak będzie trzeba czekać ileś czasu, czekasz. Potem wgrywasz tę paczkę przez MiFlash: http://bigota.d.miui.com/V14.0.5.0.TMLTWXM/corot_tw_global_images_V14.0.5.0.TMLTWXM_20230913.0000.00_13.0_tw_f3ac4df6d1.tgz Edit: dodaj konto w opcjach programisty w telefonie. Edytowane 25 Października 2023 przez Kacper Skrzypek
ultimate Opublikowano 25 Października 2023 Autor Opublikowano 25 Października 2023 Ale nie ma żadnego czasu określonego na czekanie .. Rozumiem ze ma po prostu za pare dni znowu sprobowac ?
Kacper Skrzypek Opublikowano 25 Października 2023 Opublikowano 25 Października 2023 W międzyczasie zaktualizowalem posta - dodaj konto w opcjach programisty tak jak prosi.
ultimate Opublikowano 25 Października 2023 Autor Opublikowano 25 Października 2023 Zrobiłem to juz dawno.. wlasnie dlatego jestem zdziwiony Ps. nie moge sciagnac tej paczki z tego linku "Pomyslnie dodano. Konto xiaomi jest powiazane z tym urządzeniem"
Kacper Skrzypek Opublikowano 25 Października 2023 Opublikowano 25 Października 2023 A na pewno na komputerze i na telefonie masz to samo konto? Sprawdź teraz.
ultimate Opublikowano 25 Października 2023 Autor Opublikowano 25 Października 2023 i pomimo ze taki komunikat jest problem wciaz i ten sam komunikat wystepuje.. Dla mnie to już czarna magia Teraz, Kacper Skrzypek napisał(a): A na pewno na komputerze i na telefonie masz to samo konto? Sprawdź teraz. tak .. nie zakladalem drugiego konta w xiaomi
Matadrox Opublikowano 25 Października 2023 Opublikowano 25 Października 2023 Przepraszam. Nie doczytałem.
ultimate Opublikowano 25 Października 2023 Autor Opublikowano 25 Października 2023 Telefon: opcje programisty, konto xiaomi i komunikat "Pomyslnie dodano. Konto xiaomi jest powiazane z tym urządzeniem" (ale nadal jest blokada) Pc: mi unlock -> przycisk unlock Mieli mieli i weryfikacja przebiega pomyslnie, nastepnie Unlocking czerwony krzyzyk a na gorze komunikat: couldn't unlock Please add your account in Miui's settings-> developer options-> mi unlock status Moze jednak ja poprosze te instrukcje krok po kroku bo jestem pewien ze to ja cos zle robie
ultimate Opublikowano 26 Października 2023 Autor Opublikowano 26 Października 2023 (edytowane) Dzisiaj odpaliłem Debloater bo strasznie mi baterie coś żre (może ktoś mi pomoże z tym przy okazji) i znalazłem coś co się nazywa w skrócie "mediatek.callrecorder" Wnioskuje że skoro coś takiego jest to być może da się jakoś tą "funkcje" odblokować ? W opisie ze jesli to skasuje nie bede mógl nagrywac rozmów z "stock dialer" .. ciekawe Edytowane 26 Października 2023 przez ultimate
Netoper Opublikowano 27 Października 2023 Opublikowano 27 Października 2023 Ten stockdialer to najpewniej pozostałości odniesienia do dialera Xiaomi, W każdym systemie tak jest, że jest sporo takich pozostałości z bazowych projektów, tak samo jest np w windowsie.Programistom łatwiej/szybciej jest pozostawić nieużywane/niewykorzystane rzeczy niż trzepać kilkaset tysięcy rekordów żeby je skasować.Inna sprawa że może to też być odniesienie do dyktafonu.Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi