piqpoq Opublikowano 14 Października 2023 Opublikowano 14 Października 2023 Cześć, Niby kolejny raz odblokowuję telefon, ale tym razem coś idzie nie tak. Po odczekaniu 168 godzin mam taki komunikat: This device has been activated for less than 7 days. Please activate it for 7 days before trying to unlock it again. Coś się zmieniło w procedurze?
jordan87 Opublikowano 14 Października 2023 Opublikowano 14 Października 2023 A przypadkiem w międzyczasie jak czekałeś nie grzebales coś w telefonie (przywrócenie ustawień fabrycznych lub aktualizacja oprogramowania)?
piqpoq Opublikowano 14 Października 2023 Autor Opublikowano 14 Października 2023 Wczoraj przywróciłem do ustawień fabrycznych po przejściu okresu 168h. Ma to znaczenie? Co teraz można zrobić? Za tydzień to się odblokuje?
Kacper Skrzypek Opublikowano 14 Października 2023 Opublikowano 14 Października 2023 Jeśli przywróciłeś do fabrycznych, to licznik idzie od zera. Czekasz kolejny tydzień (po przypięciu konta w opcjach programisty).
kris68 Opublikowano 14 Października 2023 Opublikowano 14 Października 2023 Hmm trochę niepotrzebne czekanie jeszcze tydzien ja przeważnie utworzę konto, podepnę i czekam te 168 h a potem po odblokowaniu można robić co kto chce. A mi na przyklad kiedyś wywalilo ze musze czekac 360 h nie mam pojęcia od czego to zalezy.
piqpoq Opublikowano 14 Października 2023 Autor Opublikowano 14 Października 2023 168h/ 24 to 7 dni Ok, poczekam jeszcze, trudno się mówi. Dzięki za info
piqpoq Opublikowano 19 Października 2023 Autor Opublikowano 19 Października 2023 (edytowane) Ehh kolejne schody the device is not activated please activate it and try unlock again Widzę, że nie tylko ja mam ten problem: Ktoś coś wie więcej na ten temat? Edytowane 19 Października 2023 przez piqpoq
jordan87 Opublikowano 19 Października 2023 Opublikowano 19 Października 2023 Przeszedłeś cała instrukcje jeszcze raz od nowa? Łącznie z logowaniem na konto Xiaomi i włączeniem opcji odblokowania?
piqpoq Opublikowano 19 Października 2023 Autor Opublikowano 19 Października 2023 Aż przejrzałem dla pewności i raczej wszystko ok. Ściągnąłem najnowszy flash unlock 7.6, weryfikacja ok unlock niestety ten błąd aktywacji
piqpoq Opublikowano 27 Października 2023 Autor Opublikowano 27 Października 2023 Założyłem nowe konto, przepiąłem telefon z tamtego na nowe, zaczęło się odliczanie 168h, dodane konto i nic nie modzone. Jeszcze wczoraj sprawdzałem było 19h do końca i dzisiaj znowu ten komunikat. Na koncie widoczny numer telefonu, zalogowane wszystko jak trzeba. Nie wiem, chyba coś popsuli w tym xiaomi? W necie nie widzę żadnych rozwiązań, ludzie zaczynają sprzedawać telefony. Dziwna sprawa. Teoretycznie bym zostawił ten ROM ale do kilku rzeczy się przyzwyczaiłem z tamtego i mimo wszystko chciałbym jakoś wgrać miuipolska ...
Rekomendowane odpowiedzi