Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Posiadam 11T Pro. Od roku odblokowany bootloader i wgrane MIUI Polska. Wczoraj telefon mi upadł, jest w casie nillkina więc nic mu się nie stało, natomiast dzisiaj zauważyłem, że nie włącza się aparat (zarówno ten systemowy jak i MTLSCam jak i żaden np z Whatsappa).

Restart telefonu nie pomógł, zrobiłem ponowny update przez fastboota ale nic to nie dało. Wyczyściłem dane aplikacji aparatu. Aplikacja się włącza ale nie ma podglądu z aparatu (czarny ekran)

Mam jeszcze jakieś możliwości żeby samemu podziałać? Telefon jeszcze na gwarancji kupiony w salonie PLUSA. 

Czy odblkowanie bootloadera wpływa jakoś na gwarancję? Wysłać najlepiej przez PLUSA czy bezpośrednio do serwisu Xiaomi?

Dzięki 

EDIT
Wszedłem w menu serwisowe. Zarówno Front, Rear, Ultra i Macro Kamera nie przechodzi testu. Komunikat "CIT nie odpowiada"

Edytowane przez king89yaku
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zostawiam dla potomnych ;)

Problem najprawdopodobniej był SOFT nie Hardware. 

Zamówiłem kuiera do CCSa, przed tym zrobiłem backup systemowy i hard reset. Po restarcie telefon normalnie działał aparat i aplikacje (kilka h bez problemu). Po wgraniu kopii zapasowej problem powrócił (full backup z aplikacjami) Aparat nie działał, latarka, wieszanie aplikacji, restart, dodatkowo jak ktoś dzwonił to nie pokazywało połączenia na telefonie a dzwoniący miał sygnał, drenaż baterii...

Wgrałem na nowo przez Recovery z pełnym hard reset najnowszą wersje 14.0.4.0 i nie przywracałem pełnej  kopii bezpieczeństwa (jedynie sms/połaczenia) z chmury a reszta na piechotę i problemu od 2 dni użytkowania nie ma :)