Skocz do zawartości
  • 0

VoLTE WiFi Caling Xiaomi 13

Pytanie

Opublikowano

Witam

zwracam się z prośbą aby osoby które posiadają 13 czy na  V14.0.31.0.TMCCNXM działa im Wi-Fi Caling,

V14.0.29.0.TMCCNXM oraz  V14.0.30.0.TMCCNXM działało bez problemu, operator Plush (plus), usługa włączona u operatora.
Czy działa wam ta usługa oraz jaki operator, bo dziwnym trafem w pracy wszyscy co mieli włączone Wi-Fi calling (Poco F5), nagle przestało działać (plus), tylko że wszyscy zaktualizowali w jednym czasie do aktualnych wersji Miui, wieć nie wiem czy to wina aktualizacji, czy operator coś miesza.

Jeśli ktoś ma możliwość to prosiłbym o sprawdzenie czy działa i jaki operator.

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano (edytowane)

na 14.0.29/30 również działało

downgrade do 14.0.29/30 pewnie wiąże się z install with data format, prze updade nie przejdzie.

Edytowane przez Kluska
  • 0
Opublikowano (edytowane)

Ja używałem 14.0.31.0.TMCCNXM w PLAY i co prawda VoWiFi działało, ale zrywało każde połączenie. Czasem po chwili, czasem po dłuższej rozmowie. Nigdy nie miałem takich problemów na moim starym telefonie Huawei - tam działało to doskonale przez ostanie 3 lata, a połączenia zrywało tylko gdy za bardzo oddaliłęm się od AP-ka np po wyjściu na dwór i wtdy WiFi po prostu traciło zasięg. Coś tu nie gra z tym Xiaomi... 😕 

Edytowane przez grzeg8102