gomal gomal Opublikowano 24 Października 2023 Opublikowano 24 Października 2023 to może odinstaluj i jeszcze raz zainstaluj apke,
AzeciK Opublikowano 24 Października 2023 Opublikowano 24 Października 2023 2 godziny temu, gomal gomal napisał(a): to może odinstaluj i jeszcze raz zainstaluj apke, Hmm,a gdzie ja pobiorę? Jak to jest oryginalna apka od xiaomi.Tutaj chodzi tylko o sms nie pokazuje po nazwie tylko numerze ,połączenia normalnie pokazuje
Kacper Skrzypek Opublikowano 24 Października 2023 Autor Opublikowano 24 Października 2023 (edytowane) Xiaomi popsuło pokazywanie kontaktów w jednej z wersji aplikacji SMS, akurat tej, która jest w tym ROM-ie. Będzie reupload, który to naprawi. Edytowane 24 Października 2023 przez Kacper Skrzypek 1
gomal gomal Opublikowano 24 Października 2023 Opublikowano 24 Października 2023 bardziej mi chodziło od googla że sklepu bo ta systemowa nie bardzo jest
AzeciK Opublikowano 25 Października 2023 Opublikowano 25 Października 2023 12 godzin temu, gomal gomal napisał(a): Trzeba wgrać nowe oprogramowanie właśnie pobieram
gomal gomal Opublikowano 25 Października 2023 Opublikowano 25 Października 2023 i jak to wgrac przez recovery mi nie chce isc
Master Opublikowano 25 Października 2023 Opublikowano 25 Października 2023 przez systemowe nie wrzucisz ... musisz mieć wersje twrp - poradniki są na forum - tam to już formalność - klikasz install wskazujesz paczkę z romem i jedziesz ... potem restart i odpala się już system ...
gomal gomal Opublikowano 25 Października 2023 Opublikowano 25 Października 2023 wiem ze sa poradniki tylko ze nie chce instalowac twrp
Kacper Skrzypek Opublikowano 26 Października 2023 Autor Opublikowano 26 Października 2023 4 godziny temu, gomal gomal napisał(a): wiem ze sa poradniki tylko ze nie chce instalowac twrp No to nie zainstalujesz ROM-u w taki sposób. Albo TWRP, albo przez fastboot.
gomal gomal Opublikowano 26 Października 2023 Opublikowano 26 Października 2023 gdzie znalesc ten rom ewentualnie poprosze o link do tego romu jesli wprowadza poprawki takie jak jasnosc ekranu u mnie nie moze sie dostosowac do otaczajacego oswietlenia i migocze chyba ze ktos ma rozwiazanie oczywiscie bez wylaczenia automatycznej jasnosci
AzeciK Opublikowano 26 Października 2023 Opublikowano 26 Października 2023 To jest normalne ,też tak mam.Po prostu czujnik w tym telefonie jest wrażliwy A co do aktualizacji ROM to pobierz plik na kompa albo pobierz na fonie i zgraj na kompa no i uruchom jako update
Master Opublikowano 26 Października 2023 Opublikowano 26 Października 2023 (edytowane) twrp jest potrzebne tylko po to żeby ułatwić sobie proces aktualizacji softu - pomija konieczność podłączania telefonu do kompa w trybie fastboot ... w przypadku wersji dev beta które są tygodniowe to bardzo wygodne ... a tak poza tym z tego twrp się w zasadzie nie korzysta ... tak jak nie korzystasz z tego systemowego recovery które masz już w systemie ... działanie czujnika też poprawiają / psują kolejne wersje softu więc nie ma co się martwić że akurat są z nim problemy 🙃 o działaniu czujników pisaliśmy tu sporo swego czasu ... szczególnie przy wersjach tygodniowych ... bo to się zmieniało praktycznie co tydzień ... a jak naprawili w nim jedno to psuli przy okazji drugie 🙃 no ale właśnie od tego są bety żeby suweren mógł potestować i wylać swoje żale np. tutaj czy na forum xiaomi.eu ... Edytowane 26 Października 2023 przez Master
gomal gomal Opublikowano 27 Października 2023 Opublikowano 27 Października 2023 i za kazdym razem gdy bede uzywac metody twrp lub fastboot trace wszystkie dane z telefonu?
Kacper Skrzypek Opublikowano 27 Października 2023 Autor Opublikowano 27 Października 2023 Nie. Są 2 skrypty: jeden do instalacji na czysto, jeden do aktualizacji bez czyszczenia danych.
gomal gomal Opublikowano 28 Października 2023 Opublikowano 28 Października 2023 twrp musze pobrac dla konkretnego modelu?
AzeciK Opublikowano 28 Października 2023 Opublikowano 28 Października 2023 10 minut temu, gomal gomal napisał(a): twrp musze pobrac dla konkretnego modelu? No tak, natomiast czy bym wgrywał na ten telefon to nie wiem.I tak nie liczę na dalsze aktualizacje tego telefonu biorąc pod uwagę to że na liście na Miui 15 go nie ma,co pokazuje z jaką firmą mamy doczynienia niestety...a przypomnijmy to jest telefon z tego roku niby...zwykła 12 bez dopisku Pro czy Pro 5G czy nawet note 10 ma dostać aktualizacje a ten model nie? Żart jakiś,naprawdę.Może to błąd i się zmieni coś natomiast gdybym wiedział że po tylu latach dalej robią tak wałki ,a miałem xiaomi ostatni raz dawno temu ,model Redmi Pro z 2016 roku bodajże który był zamawiany i przyszedł z chińskim oprogramowaniem ,nie było nic w Polsce,żadnej dystrubucji ...jak widać teraz jest i dalej problemy z aktualizacjami ,trzeba regionami się bawić ,ręcznie tworzyć nie wspominając już co wydają na rynek jak ten model... Dobrze że są chłopaki z xiaomi.eu którzy ratują w miarę sytuację i modyfikują nam ten system żeby to działało :)
gomal gomal Opublikowano 30 Października 2023 Opublikowano 30 Października 2023 dokładnie to kiepski żart ten smartfon że starym systemem startować i u mnie jest z dopiskiem pro chińczyki chyba zdają sobie sprawę że robiąc ludzi w balona odwruca się od ich marki też nie jestem zadowolony, przy zakupie każdy myśli że będzie nowy system albo przynajmniej na starcie aktualizacja a tu zamota z aktualizacjami chociaż sam tel mi się podoba zobaczy się co dalej
gomal gomal Opublikowano 30 Października 2023 Opublikowano 30 Października 2023 jest możliwość zainstalowania tego romu bez twrp i fastboot
AzeciK Opublikowano 31 Października 2023 Opublikowano 31 Października 2023 9 godzin temu, gomal gomal napisał(a): jest możliwość zainstalowania tego romu bez twrp i fastboot Nie ma takiej opcji,zostaje Ci ewentualnie przez recovery poprzez miflashpro przez tego serwisowego asystenta natomiast tego romu nie wgrasz od xiaomi.eu tylko globalny oryginalny jak się uda wgl bo ja się bawiłem, sprawdzałem, instalowałem i wszystkie są do ...nie powiem co.Ten działa najlepiej ,bateria fajnie trzyma 8 godzin miałem wynik ostatnio ekranu włączonego przy ustawieniu 120hz.Sms naprawili.Jedyny problem to te odświeżanie ekranu na YT ,trochę gorzej gra niż na fabrycznym sofcie z 10 pro XD no i z wifi dziwnie przełącza między 2.4ghz a 5ghz 😆
AzeciK Opublikowano 27 Listopada 2023 Opublikowano 27 Listopada 2023 O co chodzi ,system mam ten sam już z dobry ponad miesiąc ,nic nie aktualizowałem i nagle pokazuje mi ikonkę VoLTE której wcześniej nie pokazywało
Rekomendowane odpowiedzi