Jump to content

Recommended Posts

Posted

W dniu wczorajszym podczas przeglądania internetu ekran nagle się "zamroził" a z głośnika zaczął się wydobywać jednostajny piskliwy dźwięk. Po około minucie telefon się wyłączył i od tej pory nie chce wstać. Nie pomogło podłączenie na dłuższy czas do ładowarki ani podłączenie do komputera (nie wykrywa telefonu). Urządzenie nie chce wykonać nawet twardego resetu. Jak jest podłączony do ładowarki to nawet tak jakby się nie ładował bo nie wykrywam żadnego ciepła. Czy w warunkach domowych mogę coś jeszcze zrobić czy tylko wysyłka do serwisu?

Posted
2 godziny temu, Kahea napisał(a):

W dniu wczorajszym podczas przeglądania internetu ekran nagle się "zamroził" a z głośnika zaczął się wydobywać jednostajny piskliwy dźwięk. Po około minucie telefon się wyłączył i od tej pory nie chce wstać. Nie pomogło podłączenie na dłuższy czas do ładowarki ani podłączenie do komputera (nie wykrywa telefonu). Urządzenie nie chce wykonać nawet twardego resetu. Jak jest podłączony do ładowarki to nawet tak jakby się nie ładował bo nie wykrywam żadnego ciepła. Czy w warunkach domowych mogę coś jeszcze zrobić czy tylko wysyłka do serwisu?

wiesz to przypomina mi to co jakieś pół roku temu miała moja matula z poco M3 - nie włączał się i zero ładowania ... w serwisie zrobili od ręki - to coś z płytą główną było ... w warunkach domowych nic nie poradzisz 🥴

Posted

dzisiejsza odpowiedź z serwisu:

Cytat

Witam

Niestety nie naprawiamy tego. To uszkodzenie płyty głównej.

---

Bartłomiej Feltman
Serwis Xiaomi MiCenter

Posted
2 minuty temu, Kahea napisał(a):

dzisiejsza odpowiedź z serwisu:

a w poco M3 naprawili i to praktycznie od ręki - serwis Xiaomi - naprawa gwarancyjna - w ogóle byłem zaskoczony że tak szybko i sprawnie to poszło 🙃

Posted

u mnie gwarancja się skończyła dosłownie 2 tygodnie temu (pech), ale jest światełko w tunelu dziś po rozmowie z konsultantem na czacie dostałem taką wiadomość:

Cytat

Rozumiem, bardzo niefortunnie wydarzenie miało miejsce tuż po zakończeniu gwarancji producenta. Mając na uwadze Państwa zadowolenie mogę przesłać prośbę do producenta o indywidualne rozpatrzenie zgłoszenia celem diagnozy urządzenia w ramach gwarancji producenta

Proszę powołać się na powyższą konwersację oraz przesłać numer IMEI oraz dokładny opis problemu i wydarzenia

czekam na odpowiedź