Problemy techniczne
10 topics in this forum
-
Witam, mam z moim Mi 11i mam kilka problemów. Jeden od samego początku, czyli od ponad roku na różnych wersjach oprogramowania - w opcji zabezpieczeń nie mam w ogóle okienka z funkcją zabezpieczenia czytnikiem linii papilarnych. A telefon przecież ma tę funkcję. Nigdy się ona nie wyświetlała, nie było możliwości jej konfiguracji. Drugi problem, który wystąpił teraz - po zainstalowaniu MIUI oficjalnej wersji po bożemu, w zasadzie prócz zmiany menu ustawień nie mam żadnych innych nowych funkcji, opisywanych dla tej wersji oprogramowania. Ikon zmieniać nie mogę, widżetów nowych nie ma itd. Trzecia sprawa - nie mogę zmienić dzwonka... Mimo, iż w ustawieniach w…
Last reply by tasior55, -
-
- 3 replies
- 103 views
Witam. Pacjent Xiaomi mi 11 przez pomyłkę usunąłem system w twrp. Próbowałem wgrać inny rok z pliku ZIP ale bez skutku wywala błedy. Telefon odpala się w trybie fastboot. Pytanie jak wgrać samodzielnie jakikolwiek system od nowa? Jak się nie da samodzielnie to czy serwis da radę? Aplikacja MiFlash jak ją załączam wywala jakieś dziwne błedy.
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 3 followers
- 3 replies
- 91 views
Witam Od dzisiaj pojawił się problem z czytnikiem linii papilarnych, na boku przycisku power. Gdy ekran jest włączony i przypadkowo dotknę przycisk, to ekran się blokuje. Chodzi mi o dotknięcie przycisku, nie jego wciśnięcie. Problem jest dodatkowo uciążliwy, bo co chwilę telefon wybiera numer alarmowy. Czy to problem systemowy, czy mechaniczny, i należy oddać telefon na gwarancję. Pozdrawiam.
Last reply by uremytoy, -
- 6 replies
- 609 views
Witam od około roku mam Xiaomi mi11i, mam problem z WiFi podłączam się normalnie i działa internet przez chwilę a potem jest zanik i trzeba czekać, albo najlepiej włączyć tryb samolotowy i spowrotem normalny tryb, po czym znowu działa wifi przez chwilę. Problem ten mam tylko w domu, bo jak podłączę się pod inne WiFi to wszystko działa bez zarzutów, zasięg mam prawie na maxa, na innych telefonach jak xiaomi wszystko działa bez przerywania.
Last reply by Mocny4N, -
- 1 follower
- 1 reply
- 437 views
Witam mój czujnik zbliżeniowy działa średnio mogę nawet powiedzieć że bardzo słabo. Podczas rozmowy jest ok ekran jest ciemny ale gdy odłożę telefon od ucha nie chcę się zawsze wybudzić. Jak temu zaradzić ? Wysłane z mojego M2012K11G przy użyciu Tapatalka
Last reply by r3k3rs, -
- 10 replies
- 552 views
Cześć. Jak w temacie. Jakiegokolwiek ROMu nie próbowałbym zainstalować mam cały czas ten komunikat w MiFlash Natomiast jeśli chodzi o TWRP - uruchamia się jakby ponownie ... więc nie wiem jak mam ogarnąć ten xiaomi eu... Ktoś pomoże ? Kliknąłem windows_fastboot_first_install_with_data_format.bat - i flashuje.. Nie wiem czy dobrze zrobiłem czy mam się martwić, ale coś strasznie długo "mieli"
Last reply by TheKaaC, -
- 1 follower
- 1 reply
- 300 views
Mam problem z trybem ciemnym w mi11i. Nie da się go wyłączyć. Wyłącza się sam w momencie podpięcia ładowarki. Problem ten miałem na telefonie mi8pro. Na ten telefon przeniósł się wraz z kopią zapasową.
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 0 replies
- 393 views
Witam Od początku bateria w moim telefonie wg mnie trzyma krótko, tzn nawet całego dnia nie wytrzymuje (tel na początku zaktualizowany i nie widzę nowych wersji) Mi 11i tak ma? W załączeniu ss z baterii.
Last reply by Pablik, -
- 2 replies
- 631 views
Witam posiadam telefon redmi note 8t zakupiłem słuchawki bluetooth nadmienię że słuchawki są jednymi z najtańszych co by mogło sugerować ten problem. Problem w tym że gdy sparuje je z telefonem prędkość wifi spada do minimum. Jest problem z załączenie youtube i nawet zwykle serwowanie po sieci odpada. Przez chwilę myślałem żeby je zareklamować w sklepie że mają jakas wadę lecz po sprawdzeniu na innym telefonie problem nie występuje. Dodam że na danych komórkowych problem znika. Co to może być? Za pomoc z góry dziękuję. I odrazu przepraszam zamieściłem nowy temat w miejscu w którym nie powinienem
Last reply by zibi_k, -
- 0 replies
- 708 views
Zakupiłem ten telefon od chińczyka , jeszcze nie mam odblokowanego bootloadera ale mam problem w sieci Plus. Niby 5G działa ale często go gubi ( gdzie F3 z softem miui polska działa ok. ) W Redmi K40 Pro mam problem bo w Plusie nie zapala się wcale znaczek + przy LTE, nie działa w tej sieci na tym telefonie żadna agregacja i może też przez to jest problem tez z 5G ? Czy miui Polska temu zaradzi ? Może to tylko kwestia profilu którego teraz nie mogę przestawić w PDC bo brak roota. Lub coś innego ? Macie jakieś pomysły ? Help bo telefon fajny.
Last reply by onken,