Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co chwila się rozłącza i, ponownie łączy, na włączonym ekranie oglądając coś z internetu. Jak, wyłączę internet z karty to, bywa, i, tak, że przerywa, oglądnie. Bo brak połączenia z WiFi.

Wysłane z mojego SM-G985F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Sygnał utracony / przywrócony czy, jakoś tak takie komunikaty się pojawiają. Na dwóch telefonach nie w tej samej chwili na galaxy w tym czasie mam, normalnie połączenie tylko ze tu mam głowinie 6g na WiFi a na poco jest 5, albo 2.4

Opublikowano

a te rozłączenia / łączenia to są cały czas na jednym paśmie? czy losowo to ustawia? tzn. np. łączy się na 5ghz potem rozłączenie i łączy się znowu ale już na 2.4ghz? może po prostu ustawić to na sztywno i nie będzie problemu? ja kiedyś miałem podobną sytuację - może nie z rozłączeniem - ale raz fon podpinał się pod 2.4 a innym razem pod 5 - router sam to przydzielał - nie wiem na podstawie czego ... jak mu pasowało akurat ... to po prostu wyłączyłem nadawanie tego kanału 2.4 i zostawiłem tylko 5 - i temat sam się zamknął 🙃

Opublikowano

Miałem na sztywno bo zrobiłem 2 nazwy, sieci 2 i 5ghz osobno i pamiętam, że lipa była. A czy, sieci, zmienia, podczas utraty połączenia z siecią to nie wiem.

Opublikowano

no bo pisałeś że co chwila się rozłącza i ponownie łączy ... tu właśnie ciekawe czy z tym samym pasmem czy z innym ... ja bym sprawdził oba - może na jednym będzie lepiej i to zostawić wtedy (wyłączyć nadawanie w ustawieniach modemu albo tylko ukryć sida dla tego drugiego) teoretycznie 2.4 ma lepszy zasięg ale i niższe transfery ... więc coś za coś ... 🙃

Opublikowano

Ale tak miałem i było gorzej. I to nie jest wina modemu. Żadne inne urządzenie nie gubi zasięgu a znajduje się dużo dalej. Poza tym będąc u, znajomych, rodziny gdzie mamy, dostęp do ich internetu i, całkiem innych, modemow innych marek jest to samo. Zrozumiał bym, że to od upadków coś nie działa bo najmłodszy nie uważa za bardzo na telefon. Ale drugi nigdy nie, upadł.

Nikt nie ogląda filmów w 16K by, sieć 2.4 nie dała rady. Głównie YT i tiktoki czy co tam, dzieci teraz, patrzą.