Skocz do zawartości
  • 0

Zapychanie pamięci, cache. RN12 5G

Pytanie

Opublikowano

Czy jest jakiś trick aby nieużywane aplikacje nie zapychały pamięci lub cachu? Zwykle używam średnio 5 apek dziennie, przeważnie tych samych. Zainstalowanych mam około 20stu. I problem w tym że te nieużywane apki potrafią zapchać do około 3gb same z siebie. Czy można ten proces jakoś zablokować żeby apka która nie była uruchamiana nie pobierała jakichś tajemniczych ilości danych?

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

W większości przypadków wystarczy ustawić w ich właściwościach baterię na ogranicz aktywność w tle21925256855656c59b85bda731f24490.jpg

Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

Pomogło połowicznie, jednak od czasu do czasu nie tak często jak przed zmianą uprawnień apki nieotwarte od jakiegoś czasu żyją własnym życiem i pobierają jakieś dane do pamięci nawet do 3gb. Jest lepiej ale to jeszcze nie to.

• 0
Opublikowano

A ustawiłeś ograniczoną aktywność tych apek?
Te które wymieniłeś, jeśli nie da im się ograniczeń będą ssały dane, będą się synchronizowały, będą sprawdzały czy nie pojawiły się nowe wiadomości/informacje jeśli im się tego nie ograniczy.
Trzeba poprawnie to ustawić wewnątrz danej aplikacji jak i w jej właściwościach.

Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka