DukeN Posted September 21, 2023 Posted September 21, 2023 Czy jest jakiś trick aby nieużywane aplikacje nie zapychały pamięci lub cachu? Zwykle używam średnio 5 apek dziennie, przeważnie tych samych. Zainstalowanych mam około 20stu. I problem w tym że te nieużywane apki potrafią zapchać do około 3gb same z siebie. Czy można ten proces jakoś zablokować żeby apka która nie była uruchamiana nie pobierała jakichś tajemniczych ilości danych?
Netoper Posted September 21, 2023 Posted September 21, 2023 W większości przypadków wystarczy ustawić w ich właściwościach baterię na ogranicz aktywność w tleWysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka
DukeN Posted September 21, 2023 Author Posted September 21, 2023 Spróbuję, zobaczę czy pomoże. Dziękuję za odpowiedź.
DukeN Posted October 3, 2023 Author Posted October 3, 2023 Pomogło połowicznie, jednak od czasu do czasu nie tak często jak przed zmianą uprawnień apki nieotwarte od jakiegoś czasu żyją własnym życiem i pobierają jakieś dane do pamięci nawet do 3gb. Jest lepiej ale to jeszcze nie to.
Netoper Posted October 3, 2023 Posted October 3, 2023 A co to za aplikacje że tyle ssą danych?Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka
DukeN Posted October 7, 2023 Author Posted October 7, 2023 Yanosik, przeglądarka Brave, Gmail i kilka innych. W tym problem ze nawet jak ich nie używam to i tak coś pobierają
Netoper Posted October 7, 2023 Posted October 7, 2023 A ustawiłeś ograniczoną aktywność tych apek?Te które wymieniłeś, jeśli nie da im się ograniczeń będą ssały dane, będą się synchronizowały, będą sprawdzały czy nie pojawiły się nowe wiadomości/informacje jeśli im się tego nie ograniczy.Trzeba poprawnie to ustawić wewnątrz danej aplikacji jak i w jej właściwościach.Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka
Recommended Posts