Jump to content

Poco X3 PRO - problem z płatnościami NFC

bry7es

Recommended Posts

Dzień dobry wszystkim, 

Mam problem z płatnościami w urządzeniu POCO X3 PRO, a mianowicie:

Posiadam MIUI global 14, używam Google pay do płatności zbliżeniowych. Santander oraz Pekao. Pomimo wyboru karty np. Santander i ustawienia jako domyślnej wyświetla mi kartę Pekao i pobiera kwotę nie z tej karty, która wybrałem. 

Wcześniej takiego problemu nie miałem i mogłem w gpay zmieniać karty jednym przesunięciem w bok, co się gryzie że przestało działać? 

Dziękuje. 

• 3 weeks later...
W dniu 17.09.2023 o 16:25, marcin19883 napisał(a):

W ustawieniach NFC - Płatnośći zbliżeniowe, masz ustawione: Płatność domyślna: Google Pay?

Tak, mam. 

Nie rozwiązuje to nadal problemu. 

Mam aktualnie trzy karty jeden bank, drugi, trzeci revolut. Ustawiona mam domyślna bank numer 1, ale gdy ustawie bank numer 2 to i tak po przyłożeniu telefonu płatność zostanie pobrana z banku numer 1

• 1 month later...

Miałem ten sam problem przez długi czas na MIUI 14 xiaomi.eu (jest gdzieś wątek o tym) , to ewidentnie bug softu. Nie używam Google Pay a mimo to przy płatności wymuszał mi Pay i chciał z niego płacić , jak przestawiłem na inny (u mnie ING) to przez chwilę było ok a na drugi dzień to samo mimo że oczywiście cały czas domyślnie miałem ustawione ING . Pomogła któras z kolei aktualizacja i od pół roku problemu niema, place NFC z ING. Masz najnowszą aktualizacje systemu? Jeśli tak to to trzeba Google "molestować" aż poprawią, ja pisałem przez dobre kilka miesięcy....