Skocz do zawartości

Mi Box S (MDZ-22-AB) - aktualizacja do Android 12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najlepiej pisać bezpośrednio do deva, może podrzucą link do pobrania niesklepowej wersji która będzie działała.

Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Opłaca się instalować tego atv 12 jak mam 9? Różne opinie widzę są, w ota nic nie ma ale recznie mogłbym sobie wgrać, ale czy warto to sam już nie wiem XD 

Opublikowano
5 godzin temu, adi0981 napisał(a):

Opłaca się instalować tego atv 12 jak mam 9? Różne opinie widzę są, w ota nic nie ma ale recznie mogłbym sobie wgrać, ale czy warto to sam już nie wiem XD 

Ja bym w życiu się nie pchał.

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, może ktoś pomoże:) dostałem od kolegi MI BOX S MDZ-22-AB.

jest na jakimś sofcie chińskim mogę język zmienić tylko na angielski. niestety nie działa na nim nic;/ nawet zaktualizować systemu nie mogłem pokazywał się rok 1970:) jak zaktualizowałem aplikację aptoide TV a potem inne które były w niej dostępnę netflix, youtube, sklep play to tylko prawidłowo działa YT następnie znów chciałem zaktualizować system ale wyskakuje komunikat, że nie ma aktualizacji. Pobrałem plik 25fc16382077967ca5580f88698c2cb7dc7ac9e1.zip zmieniłem nazwę na update.zip pena sformatowałem na fat32 udaje mi się wchodzić w tryb odzyskiwania i mam chińsko/angielskie napisy. przywracanie ustawień fabrycznych działa, czyszczenie całkowite działa lecz jak próbuję zaktualizować soft to zaczyna się i od razu wraca do trybu odzyskiwania... ma ktoś jakiś pomysł?:)

416464181_940911720716102_169064438736269562_n.jpg

414724726_925662605243667_1534060969774549574_n.jpg

Opublikowano

Kupił na allegro tylko dopiero po przyjściu zauważył, że nie jest to wersja polska cena była lepsza i tym się skusił. Miał odesłać nie wyrobił się i zostało potem kupił normalnie i ten mu został.

Opublikowano

Jasne, ja kilka lat temu na XDA, znalazłem wątek o podmianie firmware, z tego co pamiętam to nie tylko chodzi o odpowiedni format karty ale też żeby była "samo startująca" coś na zasadzie jak np płyta instalacyjna windowsa, był dobrego odpowiedni program, ale zabij nie pamiętam.
Inna sprawa że swego czasu Xiaomi zablokowało możliwość żąglowania softem, ale czy dotyczyło to wszystkich rynków to nie wiem
Ja się dziada pozbyłem i zakupiłem rasowego chińczyka, nie dość że więcej portów to i z softem nie ma bólu, w nim wystarczy przez gniazdo słuchawkowe cienkim pręcikiem wcisnąć mikroswitcha i ma się dostęp.
Spróbuj na XDA poszukać bo swego czasu było dużo tematów o boxach Xiaomi.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 26.01.2024 o 20:20, Konrad Gorka napisał(a):

Witam, może ktoś pomoże:) dostałem od kolegi MI BOX S MDZ-22-AB.

jest na jakimś sofcie chińskim mogę język zmienić tylko na angielski. niestety nie działa na nim nic;/ nawet zaktualizować systemu nie mogłem pokazywał się rok 1970:) jak zaktualizowałem aplikację aptoide TV a potem inne które były w niej dostępnę netflix, youtube, sklep play to tylko prawidłowo działa YT następnie znów chciałem zaktualizować system ale wyskakuje komunikat, że nie ma aktualizacji. Pobrałem plik 25fc16382077967ca5580f88698c2cb7dc7ac9e1.zip zmieniłem nazwę na update.zip pena sformatowałem na fat32 udaje mi się wchodzić w tryb odzyskiwania i mam chińsko/angielskie napisy. przywracanie ustawień fabrycznych działa, czyszczenie całkowite działa lecz jak próbuję zaktualizować soft to zaczyna się i od razu wraca do trybu odzyskiwania... ma ktoś jakiś pomysł?:)

416464181_940911720716102_169064438736269562_n.jpg

414724726_925662605243667_1534060969774549574_n.jpg

Ja mam również MDZ-22-AB, wgrałem na niego Xiaomi Mi Box S (MDZ-22-AB)Android 8.img a potem uaktualniłem do Android 9, Zabezpieczenia z 5 lipca 2021, Kompilacja Pl.3933 release-keys.

Wcześniej próbowałem aktualizację z pliku 25fc16382077967ca5580f88698c2cb7dc7ac9e1.zip i uwaliłem system.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

Czy na Androidzie 9 działa Netflix? Mam Androida 9 r3139 (aktualizacja zabezpieczeń 5.10.2020) i na Netflixie mam błąd ui-800-3, który rozwiązać można chyba tylko aktualizacją systemu, bo próbowałem z różnymi wersjami apk Neflixa i to samo.

Zaktualizować go ręcznie do ostatniej aktualizacji bazującej na Androidzie 9 (r3933) czy może warto już zaktualizować go po prostu do Androida 12? Jest już wystarczająco poprawiony?

Edit: Chcąc wejść w recovery rozparowałem sobie pilota i za nic nie mogę zmusić go do ponownej współpracy z boxem. Wszystkich kombinacji próbowałem już chyba. Jakieś pomysły? Stało się to jeszcze przed wgraniem jakiegokolwiek oprogramowania, dalej jestem na r3139.

Edit2: Całe szczęście miałem już wcześniej połączoną z tym boxem apkę Google TV w telefonie i tak mogłem nim sterować. Musiałem wejść w ustawienia, piloty i urządzenia, usunąć pilota Xiaomi i dodać go ponownie.

Miałem później problem z aktualizacją z pendriva z błędem e1001 (status 7) przy samodzielnym wyborze pliku aktualizacji w recovery, ale zastosowałem się do procedury automatycznego uruchomienia aktualizacji z pliku z XDA i poszło.

image.thumb.png.6b537ba214a9831193104346b4ab0991.png

Odpowiadając sobie też na początkowe pytania: na r3933 działa Netflix, a płynność działania systemu jest bardzo dobra. Mam Androida 12 na Mi TV Sticku (wersja 1 GB ramu) i działa to bardzo słabo, więc dopóki się da to tu zostane chyba na dziewiątce. Potem, gdy dokładnie wszystko sprawdzę i skonfiguruję to dam znać czy nie ma żadnych problemów.

Edit3: Na pierwszy rzut oka to nie wszystkie apki wyświetlają na ekranie głównym po lewej stronie w pionie. Z tych co mam zainstalowane to wcześniej było ich na pewno więcej. Nie ma też paska Następne. Ale te rzeczy mi nie przeszkadzają. Przeszkadza mi problem z Google Home na telefonie. Głośność i udostępnianie ekranu działają, ale funkcja pilota już nie. Gdy ją uruchamiam to kręci sie kółko i wywala brak połączenia z wifi. Więc mam kolejny problem do rozwiązania. W tym wątku na XDA jest coś wspomniane o problemach z wifi, może znajde tam odpowiedź.

Edit4: Olałem temat na jakiś czas, wczoraj odpaliłem, spróbowałem znowu podpiąć telefon jako pilota i normalnie już wyskoczyło parowanie, więc jest git. Najwidoczniej czasem trzeba dać temu ***** chwile poleżeć.

Edytowane przez Figolab
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Cześć,

Posiadam tego BOXa ale już od dłuższego czasu leżał w półce.

Jak jest ostatni bezpieczny soft na tego BOXa, bo gdzieś czytałem że po którejś aktualzacji był problem z głosem.

No chyba że już w najnowszym naprawiono ten problem i nie ma się o co bać?

Co radzicie w takim przypadku, dać aktualizację BOXa z poziomu BOXa czy lepiej nic nie aktualizować?

Opublikowano

Po aktualizacjach potrafiły być cyrki więc jak Ci działa poprawnie to bym nie ryzykował aktualizacji.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

U mnie mi stick działa szybciej i się nie muli, mi box s to jakaś porażka dla mnie.. Kiedyś działał szybciej ale nie wiem od czego to zależy

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Ja mam obecnie 9, ale mam problemy z boxem. SmartIPTV ścina i wychodzi do systemu. Disney tnie cały czas. Nie da się oglądać. Chciałbym spróbować downgrade'u do 8.1, ale nie mogę znaleźć dobrego tutoriala. Myślałem nawet nad tą 12., ale to chyba tylko pogorszy sprawę. Jakieś pomysły?