Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 😀

Czy agresywna jazda po krawężnikach może być przyczyną pękania dętek ? 

Odziwo pęka mi z tyłu, dodam że dętka CST 8.5 i odblokowany sprzęt na 34km/h  

Opublikowano

oczywiście że taka jazda jest przede wszystkim powodem uszkodzenia dętki. Do tego niskie ciśnienie i problem gotowy. 

Hulajnoga elektryczne NIE JEST PRZEZNACZONA DO AGRESYWNEJ JAZDY PO KRAWĘŻNIKACH

btw. nie znam pojazdu, który bez uszczerbku zniósłby agresywną jazdę po krawężnikach

nie wiem czemu odpowiadam na Twój post, wydaje mi się to tak oczywiste, że to pytanie to chyba  żart jakiś

pzdr

Opublikowano (edytowane)

Mogłem wziąć pod uwagę że ktoś potraktuje to aż tak dosłownie, mój błąd

Mam na myśli "krawężniki" rzędu centymetra i oczywiście nie na przekręconej manetce

Staram się szanować sprzęt, tyle że dojazd do pracy mam tragiczny i kiedy się śpiesze to trwa pół godziny

Widocznie muszę się zastanowić nad kołami 10', amortyzatorami ewentualnie mocniejsza dętka.

Chętnie poznam wasze opinie

Edytowane przez marekjarek
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zakładasz dętkę dajesz dużo talku nacierasz oponę i dętkę i uważnie zakładasz,obejrzyj felgę czy nie ma zadziorów jeśli ma to drobnym papierem ściernym zeszlifuj zadziory wyczyść z opiłków nasmaruj talkiem.Złóż delikatnie żebyś nie przyszczypał dętki i wtedy napewno nie pęknie.I pompuj powyżej 3.8 bar

Nie ładuj żadnych mleczek bo będziesz przeklinał tego co ci to doradził.

Opublikowano (edytowane)

Dlaczego odradzasz mleczko? Codziennie robię 25 km i właśnie mleczko po szybkim zaklejeniu dziury pozwoliło mi dojechać do pracy lub domu.

Edytowane przez Slawulo