Skocz do zawartości
  • 0

[Pomóżcie] crclist Error MiFlash - Przejscie z Chinskiego Romu na Global

Pytanie

Opublikowano (edytowane)

Witam. Telefon z chin, odczekałem tydzień aż się odblokuje bootloader, odblokowałem bez problemu. Pobrałem plik do mojego telefonu z jakiejś strony z romami, sprawdzając go na różnych stronach czy jest taki sam w nazwie, z końcówką .tgz. I po próbie flashowania zawsze mi wyskakuje ten sam błąd. Zobaczyłem na YT, xda, dopisałem REM w edytorze tekstu że to niby problem zniweluje, ale nic się takiego nie stało. A teraz nawet z fastboota nie mogę wyjść, bo mi się ponownie włącza. Proszę o szybką pomoc... Korzystam z komputera stacjonarnego, USB 3.2 i oryginalny kabel USB z pudełka. Z przodu i z tyłu obudowy sprawdzałem.

Bez tytułu3434.png

Edytowane przez hexi

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

@Kacper Skrzypek To to na niebiesko mam wykasować bez ruszania żadnych odstępów, nawiasów?  Bo wtedy te błędy znikają i pojawia się " No catch checkpoint ( fastboot s lock ). 

4343.png

• 0
Opublikowano
5 minut temu, hexi napisał(a):

To to na niebiesko mam wykasować bez ruszania żadnych odstępów, nawiasów?  Bo wtedy te błędy znikają i pojawia się " No catch checkpoint ( fastboot s lock

Tak.

Ten błąd no catch checkpoint to błąd MiFlasha, już po zrealizowaniu całego skryptu. System wgrał się pomyślnie.

• 0
Opublikowano
9 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Tak.

Ten błąd no catch checkpoint to błąd MiFlasha, już po zrealizowaniu całego skryptu. System wgrał się pomyślnie.

@Kacper Skrzypek czyli mam to tak zostawić z tym statusem i powinno być po momencie ok?

Bez tytułu353.png

• 0
Opublikowano (edytowane)

@Kacper Skrzypek Usunąłem też tą górną i dolną linijkę. Teraz się ruszyło, pod koniec stanęło i wyskoczył flash timeout

Bez tytułu4344.png

@Kacper SkrzypekUdało się, pobrałem MiFlash z 2017 roku i przeszło. Telefon działa.

flashdone.png

Edytowane przez hexi
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...