Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, jaka jest nazwa kodowa tego urządzenia Redmi Note 10 5g 4/64GB Mobile Phone M2103K19G

nie moge go znaleść w Pobierz Miui Polska. Dopiero co go kupiłem ale napotkałem ten problem ze jedni twierdzą ze to camellia inni ze sweet.

A w programe Szakiego kodowa nazwa to: Codename:        missi

Proszę was o pomoc.

Edytowane przez Hubert Szczebak
Opublikowano
3 godziny temu, czeskimaster napisał(a):

Kacper, masz może link do Android 13 do tego modelu?

https://bigota.d.miui.com/V14.0.2.0.TKSEUOR/miui_CAMELLIANEEAORGlobal_V14.0.2.0.TKSEUOR_40c07b1280_13.0.zip

Godzinę temu, Hubert Szczebak napisał(a):

Czym prócz regionu różni się eea a global? 

W zasadzie to prawie niczym. EEA jest po prostu zbudowana dla Europy, są jakieś dodatkowe wymagania od Google'a i Unii na Europę, które muszą być spełnione, więc robią taki ROM.

Opublikowano
11 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

https://bigota.d.miui.com/V14.0.2.0.TKSEUOR/miui_CAMELLIANEEAORGlobal_V14.0.2.0.TKSEUOR_40c07b1280_13.0.zip

W zasadzie to prawie niczym. EEA jest po prostu zbudowana dla Europy, są jakieś dodatkowe wymagania od Google'a i Unii na Europę, które muszą być spełnione, więc robią taki ROM.

Czyli moge wgrywać globala zamiast eea? Według tego screena mam wgrane EEA? przynajmniej tak wyskakuje w google.

Screenshot_2023-06-29-11-37-34-126_com.android.settings.jpg

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Tak, masz wgrane EEA.

W systemowym aktualizatorze oficjalnie nie możesz wgrać ROM-u innego niż ten, który masz. Nieoficjalnie możesz jednak spróbować wgrać globala tak jak na filmiku wyżej.

wyżej z filmiku niestety nie działa sposób u mnie(chyba ze zle coś z niego rozumiem), wyczytałem gdzieś na forum ze przez XiaomiTool v2 można bez rozblokowywania bootloadera wgrać globala(nie chciałbym stracić płatności po odblokowaniu loadera)

Chyba ze zadziała odblokowanie granie romu a potem zablokowanie romu ale czuje ze niet

Edytowane przez Hubert Szczebak