Hubert Szczebak Opublikowano 28 Czerwca 2023 Opublikowano 28 Czerwca 2023 (edytowane) Witam, jaka jest nazwa kodowa tego urządzenia Redmi Note 10 5g 4/64GB Mobile Phone M2103K19G nie moge go znaleść w Pobierz Miui Polska. Dopiero co go kupiłem ale napotkałem ten problem ze jedni twierdzą ze to camellia inni ze sweet. A w programe Szakiego kodowa nazwa to: Codename: missi Proszę was o pomoc. Edytowane 28 Czerwca 2023 przez Hubert Szczebak
Kacper Skrzypek Opublikowano 28 Czerwca 2023 Opublikowano 28 Czerwca 2023 camellian (bo zapewne masz NFC).
Hubert Szczebak Opublikowano 28 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2023 8 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): camellian (bo zapewne masz NFC). jest nfc. i teraz powiedz mi czy na niego jest miui polska? jesli go nie widze w wyszukiwarce?
Kacper Skrzypek Opublikowano 28 Czerwca 2023 Opublikowano 28 Czerwca 2023 Skoro nie ma go w wyszukiwarce, to odpowiedź nasuwa się sama - nie ma.
Hubert Szczebak Opublikowano 28 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2023 no nie wiem czy nasuwa sie tak sama, ze wzgledu na to ze wiele wersji pasuje pod kilka modeli. Odpowiedz primo sort od admina. Taka z szacunkiem
Kacper Skrzypek Opublikowano 28 Czerwca 2023 Opublikowano 28 Czerwca 2023 Skoro nie ma nazwy kodowej camellian na stronie (pod żadnym z modeli), to skąd mielibyśmy wspierać ten telefon? Gdyby był ROM, to byłaby też informacja na stronie pobierania.
Hubert Szczebak Opublikowano 28 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2023 ok, dzieki. A aktualizacja tego syfu jesli nie chce iść z paczki zip to jak tylko odblokowanie i fastboot?(mam 14.0.1.0) a jest dostepne V14.0.4.0 lub 5.0.
Kacper Skrzypek Opublikowano 28 Czerwca 2023 Opublikowano 28 Czerwca 2023 Możesz spróbować też sposobem, który wspominałem wczoraj w innym wątku - może on pomoże bez odblokowywania, ale nie zagwarantuję, że na pewno:
czeskimaster Opublikowano 28 Czerwca 2023 Opublikowano 28 Czerwca 2023 Kacper, masz może link do Android 13 do tego modelu?
Hubert Szczebak Opublikowano 28 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2023 Czym prócz regionu różni się eea a global?
Kacper Skrzypek Opublikowano 28 Czerwca 2023 Opublikowano 28 Czerwca 2023 3 godziny temu, czeskimaster napisał(a): Kacper, masz może link do Android 13 do tego modelu? https://bigota.d.miui.com/V14.0.2.0.TKSEUOR/miui_CAMELLIANEEAORGlobal_V14.0.2.0.TKSEUOR_40c07b1280_13.0.zip Godzinę temu, Hubert Szczebak napisał(a): Czym prócz regionu różni się eea a global? W zasadzie to prawie niczym. EEA jest po prostu zbudowana dla Europy, są jakieś dodatkowe wymagania od Google'a i Unii na Europę, które muszą być spełnione, więc robią taki ROM.
Hubert Szczebak Opublikowano 29 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 29 Czerwca 2023 11 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a): https://bigota.d.miui.com/V14.0.2.0.TKSEUOR/miui_CAMELLIANEEAORGlobal_V14.0.2.0.TKSEUOR_40c07b1280_13.0.zip W zasadzie to prawie niczym. EEA jest po prostu zbudowana dla Europy, są jakieś dodatkowe wymagania od Google'a i Unii na Europę, które muszą być spełnione, więc robią taki ROM. Czyli moge wgrywać globala zamiast eea? Według tego screena mam wgrane EEA? przynajmniej tak wyskakuje w google.
Kacper Skrzypek Opublikowano 29 Czerwca 2023 Opublikowano 29 Czerwca 2023 Tak, masz wgrane EEA. W systemowym aktualizatorze oficjalnie nie możesz wgrać ROM-u innego niż ten, który masz. Nieoficjalnie możesz jednak spróbować wgrać globala tak jak na filmiku wyżej.
Hubert Szczebak Opublikowano 29 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 29 Czerwca 2023 (edytowane) 19 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Tak, masz wgrane EEA. W systemowym aktualizatorze oficjalnie nie możesz wgrać ROM-u innego niż ten, który masz. Nieoficjalnie możesz jednak spróbować wgrać globala tak jak na filmiku wyżej. wyżej z filmiku niestety nie działa sposób u mnie(chyba ze zle coś z niego rozumiem), wyczytałem gdzieś na forum ze przez XiaomiTool v2 można bez rozblokowywania bootloadera wgrać globala(nie chciałbym stracić płatności po odblokowaniu loadera) Chyba ze zadziała odblokowanie granie romu a potem zablokowanie romu ale czuje ze niet Edytowane 29 Czerwca 2023 przez Hubert Szczebak
Kacper Skrzypek Opublikowano 29 Czerwca 2023 Opublikowano 29 Czerwca 2023 Jeśli nie idzie, to musisz odblokować bootloader, wgrać ROM i zablokować bootloader.
Hubert Szczebak Opublikowano 29 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 29 Czerwca 2023 zadziałało. tylko nie zakumałem z linku babeczka robiła downgrade. a ja chciałem zrobić upgrade. Działa Dzięki wielkie
Rekomendowane odpowiedzi