emil1818 Opublikowano 6 Czerwca 2023 Opublikowano 6 Czerwca 2023 Mam POCO X3 Pro z systemem MIUI V14.0.3.0.TJUMIXM. Zauważyłem, że budzik w aplikacji Zegar dzwoni o godzinę za wcześnie. Mam automatyczne ustawienia strefy czasowej i daty i godziny. Kombinowałem z samodzielnym ustawieniem godziny, ale nic nie pomaga. Czy miał ktoś podobny problem i czy macie pomysł na rozwiązanie tego problemu?
Master Opublikowano 27 Czerwca 2023 Opublikowano 27 Czerwca 2023 W dniu 6.06.2023 o 11:07, emil1818 napisał(a): Mam POCO X3 Pro z systemem MIUI V14.0.3.0.TJUMIXM. Zauważyłem, że budzik w aplikacji Zegar dzwoni o godzinę za wcześnie. Mam automatyczne ustawienia strefy czasowej i daty i godziny. Kombinowałem z samodzielnym ustawieniem godziny, ale nic nie pomaga. Czy miał ktoś podobny problem i czy macie pomysł na rozwiązanie tego problemu? u mnie są takie ustawienia i zero problemów z budzikiem - nie zdarzyło się jeszcze że coś było nie tak 🙃
emil1818 Opublikowano 4 Lipca 2023 Autor Opublikowano 4 Lipca 2023 Mam takie same ustawienia i budzik wciąż dzwoni godzinę za wcześnie. Jaką masz wersję systemu?
Master Opublikowano 4 Lipca 2023 Opublikowano 4 Lipca 2023 (edytowane) 3 godziny temu, emil1818 napisał(a): Mam takie same ustawienia i budzik wciąż dzwoni godzinę za wcześnie. Jaką masz wersję systemu? w tej chwili najnowszą wersję dev beta - zresztą zawsze siedzę na betach - nowa wersja jest co tydzień max 2 tygodnie - nigdy nie miałem żadnego problemu z budzikiem ... a mam nastawione na przed południem i pod wieczór .... zawsze punkt o czasie ... to co piszesz to wygląda jakby strefa czasowa gdzieś była źle ustawiona ... stąd to godzinne przesunięcie ... a może masz jakąś apke do budzika która zmienia ustawienia systemowe? stąd problem ... Edytowane 4 Lipca 2023 przez Master
emil1818 Opublikowano 5 Lipca 2023 Autor Opublikowano 5 Lipca 2023 Nie mam pojęcia o co chodzi. Zainstalowałem inną aplikację ze Google Play, działa bez problemu. Systemowy budzik ukryłem i po problemie.
Master Opublikowano 5 Lipca 2023 Opublikowano 5 Lipca 2023 2 godziny temu, emil1818 napisał(a): Nie mam pojęcia o co chodzi. Zainstalowałem inną aplikację ze Google Play, działa bez problemu. Systemowy budzik ukryłem i po problemie. no to zawsze jakieś rozwiązanie tematu 🙃 z budzikiem kiedyś ktoś pisał o podobnym problemie co był u Ciebie ale nie pamiętam już jak to się tam zakończyło ... też było to związane z synchronizacja między systemem a systemowa aplikacją ... tak poza tym nikt nie narzekał na takie problemy ... w sumie jeszcze jedyna opcja która zostaje to zrobić czysta instalację systemu z wipe data i wtedy sprawdzić co będzie ... to wyeliminuje wszystkie potencjalne problemy np. z zewnętrznymi aplikacjami zmieniającymi ustawienia systemowe czy potencjalnymi problemami przy nakładaniu się na siebie różnych wersji systemu (czy to stable czy dev beta - albo kombinacji jednych i drugich ...)
Rekomendowane odpowiedzi