tzar Opublikowano 26 Maja 2023 Opublikowano 26 Maja 2023 Posiadam od niedawna Xiaomi TV Box S 2nd Gen. W specyfikacji obsługuje on rozdzielczość 4k60Hz. U mnie max to 4k30Hz. 4k60Hz w ogóle nie jest dostępna do wyboru. Próbowałem z różnymi przewodami HDMI, TV posiada HDMI 2.1 oraz obsługuje rozdzielczość 4k60Hz. Czy macie podobnie, a może trafił mi się uszkodzony egzemplarz tv boxa?
plonking Opublikowano 26 Maja 2023 Opublikowano 26 Maja 2023 Hmmm, w specyfikacji nie ma słowa o WYŚWIETLANIU 4k 60hz, a jedynie o tym że umie zdekodować takie pliki ...https://www.mi.com/global/product/xiaomi-tv-box-s-2nd-gen/specs 1
deha77 Opublikowano 26 Marca 2024 Opublikowano 26 Marca 2024 (edytowane) u mnie również max 4k30hz, do tego musze to ustawić ręcznie bo automatycznie włącza się 1080p60Hz. Do tego jak przestawię ręcznie na 4k to i tak np. Netflix wyświetla wszystkie materiały dostepne jako HD Odkopałem temat bo kupiłem tydzień temu i jestem w ciężkim szoku XD. Nie sądziłem, ze jeszcze jakieś urządzenia mają problem z 4K Edytowane 26 Marca 2024 przez deha77
szerwony Opublikowano 27 Września 2024 Opublikowano 27 Września 2024 To i ja ponownie odkopię temat, bo ostatnio zmieniłem TV na 4K i też nie wiem jak sprawić, żeby Netflix, Disney+ itp. działały w 4K z HDR. Wszystkie apki mają tylko HD. Również tak samo jak u kolegi wyżej, w ustawieniach rozdzielczości gdy jest auto to ustawia się 1080p60Hz. Jedyna różnica taka, że ręcznie mam nie tylko 4K30Hz, ale również 4K60Hz. Ktoś znalazł rozwiązanie tych problemów?
Netoper Opublikowano 27 Września 2024 Opublikowano 27 Września 2024 A oni nie wprowadzili że 4k dopiero w wyższych planach cenowych (?)Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
pawelt Opublikowano 27 Września 2024 Opublikowano 27 Września 2024 Dobrze @Netoper mówi to że się ma 4k uhd hdr, zależy od planu jaki się posiada. Jak najlepiej i najtaniej sprawdzić oczywiście legalnie kupić prime w Amazon za ok 4 dychy rocznie . Tam jest bardzo dużo treści w najwyższych parametrach pomijając jakość treści, która jest w większości z górnej półki
szerwony Opublikowano 27 Września 2024 Opublikowano 27 Września 2024 Okej, na Netflixie trzeba mieć najdroższy plan do 4K HDR, ale w Disney+, HBO Max i Amazon Prime już nie. Ja osobiście posiadam tylko te 3 ostatnie i w każdym z nich na TV Boxie dostępne jest jedynie HD.
szerwony Opublikowano 28 Września 2024 Opublikowano 28 Września 2024 Udało mi się ustalić w czym był problem. Dołączony do zestawu z TV Boxem kabel ma za niski standard. Po podłączeniu kablem Ultra High Speed jest dostępne 4K HDR. Automatyczne ustawianie rozdzielczości też działa i ustawai 4K 60Hz, choć raz nie wiem dlaczego ustawiało 1080p 60Hz. Ale to już pewnie jakiś błąd w oprogramowaniu Xiaomi, czyli nic nowego i zaskakującego 1
Netoper Opublikowano 28 Września 2024 Opublikowano 28 Września 2024 No to takie dziwnowate , że jeden serwis na słabszym przewodzie daje 4k a inne serwisy nie mają chęci dać 4k na tym samym kablu.Ale to pewnie chodzi o jakieś niuanse typu bitrate, czy format kompresji , czy jakieś inne technikalia które nie są ujęte/wyjaśnione w regulaminach korzystania z danej usługi.Odpukać ja mam 3 przewody ( co prawda sztywne jak prącie osobnika o czekoladowej karnacji ) ale czy puszczam nimi sygnał z boxa, kompa, dekodera kablówki jajec nie mam.Fakt że kupione na złotym strzale w sklepie x , ale nie wnikałem też zbytnio w speckę tylko patrzyłem na cenę, że za 15 PLN/1.5m taniej nie dostanę, i dlatego do głowy mi nie przyszło że jednak w samym przewodzie może być problem, że jednemu serwisowi przewód pasuje a innemu już nie za bardzo.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
szerwony Opublikowano 29 Września 2024 Opublikowano 29 Września 2024 Żadnemu serwisowi nie pasował przewód z zestawu Jedynie w ustawieniach TV Boxa można było wybrać, aby dawał sygnał 4K60Hz do TV, ale każda platforma streamingowa mimo to działała w HD.
Netoper Opublikowano 29 Września 2024 Opublikowano 29 Września 2024 Jasne, bo myślałem że jeden serwis idzie Ci w 4k a reszta leży i kwiczy.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi