Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć,

Posiadam Xiaomi redmi note 9 pro wersja 12.5.4.0

Musiałem oddać telefon do serwisu bo padł mi głośnik od rozmów- czyli ustawienia fabryczne. Po otrzymaniu telefonu z powrotem głośnik działa, ale nie moge włączyć panelu bocznego. Ustawienia->Specjalne funkcje i tu właśnie brak opcji panel boczny.

Dodatkowo w wiadomościach nie moge przypiąć jednego rozmówcy aby był zawsze na samej górze.

Co może byc tego przyczyną??

Dzięki za pomoc :) 

Edytowane przez tomekcz992
Opublikowano

Masz na pewno tę wersję, o której wspominasz? Możliwe, że w serwisie po wymianie głośnika zainstalowali Ci także nowszy soft. Ewentualnie mógł się zaktualizować Panel sterowania, możesz spróbować odinstalować jego aktualizacje.

Opublikowano

Trzeba odblokować bootloader i wgrać na czysto wersję romu która Ci pasowała.

Jak to zrobić to są gotowe poradniki w dziale tutoriale.

Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Zaktualizowałem wszystkie aplikacje systemowe(tak nazywa się to w ustawieniach) to już mam panel boczny. 

Nadal nie mam możliwości przypinania kontaktu w wiadomościach. 

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Hej. Czy może mi ktoś pomóc? W pewnym momencie w panelu bocznym usunęła mi się funkcja "Odtwarzaj wideo przy wyłączonym ekranie”. Można to jakoś odzyskać?

Opublikowano

Pasek jest, tyle że wyłączony. Musisz go włączyć w ustawieniach (chyba że Redmi Note 8 Pro to tak stary telefon, że go nie ma, w co wątpię). Jeśłi jednak nie ma nigdzie ustawień tego paska, to musisz zainstalować aktualizację aplikacji Panel sterowania z apkmirror (tylko musiałaby być nie nowsza niż 8.7.4-240103.1.1).