zusia72 Opublikowano 16 Maja 2023 Opublikowano 16 Maja 2023 Witajcie. mam pytanie dotyczace plików GPX czyli zazwyczaj tras rowerowych. Zegarek GTR 4 ma taka mozliwośc. I owszem ...wczytałem poprzez zeppa plik gpx . Umiem go znaleźć w " Moje trasy" i co z tego. Po wyświetleniu tej trasy pokazuje sie ona na ekranie zegarka. myślałem , ze bee mógł odpalić nawigacje z tegp pliku i poprowadzi mnie on zgodnie z trasa z pliku. ale nic sie nie dzieje. W jaki sposób maja działać pliki GPX w tym systemie ? czy ktoś mógłby mi pomóc ?
slimak131 Opublikowano 17 Maja 2023 Opublikowano 17 Maja 2023 (edytowane) Nawigacja po śladzie gpx w gtr4 działa tylko podczas treningu. Przed treningiem znajdujemy interesujący nas ślad i klikamy użyj. Nawigacja ta służy do wzrokowej kontroli na zegarku, czy poruszamy się w pobliżu wcześniej wyznaczonej trasy na mapie. Zegarek informuje ile km do końca, ile m jesteśmy obok śladu. Wzrokowo możemy ocenić, za ile metrów i w którą stronę skręcić. W zegarku możemy ustawić "mapę" z śladem: północ do góry lub kierunek poruszania do góry. https://youtu.be/lBQzYvFOhp4 Jeżeli podczas nawigacji oczekujesz komunikatów typu "za 120m skręcić w prawo w ul.Biedronki" to musisz użyć mapy Google i "Nawigacji Wear" lub innego tego typu programu z sklepu amazfit. Edytowane 17 Maja 2023 przez slimak131
Rekomendowane odpowiedzi