Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. mam pytanie dotyczace plików GPX czyli  zazwyczaj tras rowerowych. Zegarek GTR 4 ma taka mozliwośc. I owszem ...wczytałem poprzez zeppa plik gpx . Umiem go znaleźć w " Moje trasy" i co z tego. Po wyświetleniu tej trasy pokazuje sie ona na ekranie zegarka. myślałem , ze bee mógł odpalić nawigacje z tegp pliku i poprowadzi mnie on zgodnie z trasa z pliku. ale nic sie nie dzieje. W jaki sposób  maja działać pliki GPX w tym systemie ?  czy ktoś mógłby mi pomóc ?

Opublikowano (edytowane)

Nawigacja po śladzie gpx w gtr4 działa tylko podczas treningu. Przed treningiem znajdujemy interesujący nas ślad i klikamy użyj. 

Nawigacja ta służy do wzrokowej kontroli na zegarku, czy poruszamy się w pobliżu wcześniej wyznaczonej trasy na mapie. Zegarek informuje ile km do końca, ile m jesteśmy obok śladu. Wzrokowo możemy ocenić, za ile metrów i w którą stronę skręcić. W zegarku możemy ustawić "mapę" z śladem: północ do góry lub kierunek poruszania do góry. 

IMG_20230517_064742_483.thumb.jpg.a62623a12fdad7503b455cfdc1881af3.jpg

IMG_20230517_064808_215.thumb.jpg.098142a5dafa14edb205acc17877a17e.jpg

https://youtu.be/lBQzYvFOhp4

Jeżeli podczas nawigacji  oczekujesz komunikatów typu "za 120m skręcić w prawo w ul.Biedronki" to musisz użyć mapy Google  i "Nawigacji Wear" lub innego tego typu programu z sklepu amazfit. 

download.jpeg.9779d65b71885f1cf986694d11d65716.jpeg

Edytowane przez slimak131