Skocz do zawartości

Xiaomi 13 - MIUI 14 Polska/Xiaomi.eu stabilne - V14.0.24.0.TMCCNXM - Android 13

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wątek poświęcony najnowszej dostępnej aktualizacji dla telefonu Xiaomi 13 (nazwa kodowa fuxi).

Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv14/xiaomi.eu_multi_FUXI_V14.0.24.0.TMCCNXM_v14-13.zip/download

ROM można zainstalować zarówno poprzez recovery, jak i przez Fastboot - poradnik tutaj.

Proszę o kulturalną dyskusję, dotyczącą przede wszystkim tematyki tego wątku.

Opublikowano

Problem z zabijaniem procesów takich jak Inpost, Whatsapp itp został rozwiązany. Niestety zauważyłem, że mam problem z rozłączaniem rozmów GSM. Testowałem przez WIFI Calling - też jest problem. Ktoś zaobserwował podobny problem?

Opublikowano
W dniu 27.04.2023 o 17:46, marek3112 napisał:

Problem z zabijaniem procesów takich jak Inpost, Whatsapp itp został rozwiązany. Niestety zauważyłem, że mam problem z rozłączaniem rozmów GSM. Testowałem przez WIFI Calling - też jest problem. Ktoś zaobserwował podobny problem?

w domu sporo rozmawiam (wifi calling) na mieście również (Warszawa) i nie doświadczyłem żadnych problemów.

Opublikowano
W dniu 25.04.2023 o 10:31, Kacper Skrzypek napisał(a):

Wątek poświęcony najnowszej dostępnej aktualizacji dla telefonu Xiaomi 13 (nazwa kodowa fuxi).

Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv14/xiaomi.eu_multi_FUXI_V14.0.24.0.TMCCNXM_v14-13.zip/download

ROM można zainstalować zarówno poprzez recovery, jak i przez Fastboot - poradnik tutaj.

Proszę o kulturalną dyskusję, dotyczącą przede wszystkim tematyki tego wątku.

Chciałabym się odnieść do  instalacji romu eu/miuipolska.

Rom, zainstalowałem według poradnika metodą recovery przez twrp. I o ile cały proces przebiegł sprawnie to przy kolejnej próbie pojawił się problem. Mianowicie, pobrałem nowy  aktualny rom i skopiowałem go do katalogu współdzielonego.Jednak twrp nie widzi tego katalogu więc nie ma możliwości aktualizacji. Może znamy jest jakiś sposób, żeby twrp zmusić do działania?