Skocz do zawartości

Xiaomi 13 - MIUI 14 Polska/Xiaomi.eu stabilne - V14.0.23.0.TMCCNXM - Android 13

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wątek poświęcony najnowszej dostępnej aktualizacji dla telefonu Xiaomi 13 (nazwa kodowa fuxi).

Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv14/xiaomi.eu_multi_FUXI_V14.0.23.0.TMCCNXM_v14-13.zip/download

ROM można zainstalować zarówno poprzez recovery, jak i przez Fastboot - poradnik tutaj.

Proszę o kulturalną dyskusję, dotyczącą przede wszystkim tematyki tego wątku.

Opublikowano (edytowane)

Zmianę oprogramowania na wersję xiaomi.eu rozpocząłem od poprzedniej wersji. Obecnie używam wersji powyższej i mam cały czas problem z ubijaniem aplikacji po kilku, może kilkunastu minutach od użycia aplikacji. Dotyczy ona aplikacji takich jak np. Whatsapp, Inpost. W powyższych aplikacjach mam:

- zaznaczone kłódki (przy wywoływaniu ostatnich aplikacji)

- zużycie energii mam zmienione z domyślnego na pierwszą opcję(bez ograniczeń), gdzie nie powinna aplikacja być ubijana.

- wyłączyłem aplikację com.miui.powerkeeper

Nie jest to kwestia wyświetlania samych powiadomień, ponieważ jak ktoś wysyła mi wiadomość na whatsappie to nie ma informacji, że wiadomość do mnie dotarła.

Edytowane przez marek3112
Opublikowano

Powiadomienia wszystkie włączone. Przejrzałem mnóstwo postów z różnych for nim napisałem ten temat. Ktoś może używa tego softu i może potwierdzić lub zaprzeczyć że tak się dzieje? 

Opublikowano

Zauważyłem już na poprzedniej wersji, że często powiadomienia na Messenger przychodzą podwójnie, z opóżnieniem. A te z Whatsappa zdażyło się że wcale dopiero jak go otwieram to widze ze ktos napisał. Ale tak sie nie dzieje zawsze. Czasem jest ok