Skocz do zawartości
  • 0

Idiotyczny sygnał dźwiękowy "informujący" o "północy" - jak wyłączyć?

Pytanie

Opublikowano

Cześć,

w trybie normalnym, z dźwiękami, gdy "wybija" północ, telefon faktycznie ją "wybija", co jest idiotyczne po prostu, bo budzi człowieka w nocy. Nigdzie nie znalazłem w telefonie żadnej opcji odpowiedzialnej za to, aby ją zdecaktywować. Nie wiem, co za idiota to wymyślił i wprowadził, ale jest to kuriozalne!

Czy zna ktoś sposób, aby dezaktywować ten dźwięk w trybie normalnym? W trybie cichym/nie przeszkadzać nie pojawia się, co oczywiste. Ale nie chodzi o to, aby zmieniać tryb.

Byłbym wdzięczny za pomoc.

Dodam, że system to MIUI GLOBAL 12.5

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano
W dniu 17.04.2023 o 12:37, Vendeur napisał(a):

Cześć,

w trybie normalnym, z dźwiękami, gdy "wybija" północ, telefon faktycznie ją "wybija", co jest idiotyczne po prostu, bo budzi człowieka w nocy. Nigdzie nie znalazłem w telefonie żadnej opcji odpowiedzialnej za to, aby ją zdecaktywować. Nie wiem, co za idiota to wymyślił i wprowadził, ale jest to kuriozalne!

Czy zna ktoś sposób, aby dezaktywować ten dźwięk w trybie normalnym? W trybie cichym/nie przeszkadzać nie pojawia się, co oczywiste. Ale nie chodzi o to, aby zmieniać tryb.

Byłbym wdzięczny za pomoc.

Dodam, że system to MIUI GLOBAL 12.5

może to coś związane z synchronizacja kalendarza? ja u siebie nigdy nie miałem takiego dźwięku na żadnej z wersji softu - no ale i nie korzystałem nigdy z globala - tylko z softu Xiaomi eu - a on bazuje na wersji China a nie Global ... znalazłem za to coś co może dotyczyć tej przypadłości - proszę zerknąć na ten temat 

https://www.reddit.com/r/Xiaomi/comments/i07wns/hidden_alarm_at_midnight/