dzik Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Witam Przyznam szczerze ze zaczyna mnie ten telefon denerwować bo nie mozna mu zaufać. Ustawiam sobie aplikacje do przypomnienia o tabletkach (Przypomnienia o lekach - nazwa apki) na godzine 10:00. Kłódka założona na aplikacje + wyłączona optymalizacja baterii dla tej aplikacji. Efekt? = powiadomienia przychodzą kiedy chcą - dzisiaj dostałem o 10:20, wczoraj mialo przyjsc powiadomienie o 20:00 a dostałem o 21:20 gdy odpisywalem na wiadomosc na whatsappie. Powiadomienia z youtube to juz wogole dramat bo przez caly dzien nic, a w chwili gdy korzystam z telefonu potrafią w najmniej oczekiwanej chwili zaatakować spamem 20-30 powiadomień. Dodam ze aplikacja jest również ustawiona za pomocą aplikacji hidden settings na nie optymalizuj Telefon Mi12t Pro z softem xiaomi.eu w wersji MIUI V13.0.7.0.SLFCNXM Czy takie problemy występują tylko na sofcie xiaomi.eu? czy na globalu tez podobne rezultaty? Pozdrawiam Tomek
brawo Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Opublikowano 4 Kwietnia 2023 A jak nie było aplikacji przypominającej o lekach, to jak sobie radziłeś?
dzik Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Jezeli juz zbaczamy z tematu to wcześniej nie musiałem brać leków niestety z pewnym wiekiem pojawiają się problemy. P.s to jest jedna z przykładowych aplikacji która ma problem z powiadomieniami na xiaomi (na oneplusie wszystko działało elegancko bez zadnych dodatkowych ustawień z poziomu zarządzania baterii bądź ukrytych ustawien zarządzania baterią). Problem dotyczy praktycznie wszystkich aplikacji które wysyłają powiadomienia.
Master Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Opublikowano 4 Kwietnia 2023 na wersji rozwojowej miui 14 problem z brakiem powiadomień w zasadzie jest rozwiązany - bo tu zakładam że piszesz o wersji stabilnej - nie widzę żadnych problemów na aplikacjach z których korzystam a które generują powiadomienia typu iPKO olx allegro Messenger Whatsapp czy GG ... co do wersji global to nie wiem jak tam wygląda sytuacja ... Xiaomi eu bazuje na Romie w wersji China ...
dzik Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Troche się cykam updatu do Miui 14 bo czytałem że są jakies problemy. Muszę napierw zaopatrzyć się w TWRP i zrobic backup obecnej wersji bo jak mam wszystko na nowo konfigurwać to chyba sobie zrobie seppuku.
Master Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Opublikowano 10 Kwietnia 2023 20 minut temu, dzik napisał(a): Troche się cykam updatu do Miui 14 bo czytałem że są jakies problemy. Muszę napierw zaopatrzyć się w TWRP i zrobic backup obecnej wersji bo jak mam wszystko na nowo konfigurwać to chyba sobie zrobie seppuku. a te problemy to? możesz troszkę rozwinac temat? bo może już nowe wersje miui 14 mają te problemy pousuwane ... co tydzień jest nowa wersja dev beta a zespół miui polska na bieżąco i w miarę możliwości to łata i poprawia - oczywiście pewne kwestie zależą tu od Xiaomi i tu już trzeba czekać na ich poprawki ... twrp to nawet niekoniecznie jest potrzebne - nowe paczki z romem można też wrzucać przez tryb fastboota - twrp jest o tyle wygodniejsze że nie trzeba podpinać fona do kompa ... backup nigdy nie zaszkodzi zrobić
Rekomendowane odpowiedzi