romeoo Opublikowano 31 Marca 2023 Opublikowano 31 Marca 2023 Pojawiła się nowa aktualizacja naszego smartwatch. Jakie wrażenia?
zeno55 Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Jak dla mnie to porażka, nie widzę zmian na plus, a jest nawet gorzej. Serwer aplikacji nadal nie działa, odpowiedzi na wiadomości-brak, podgląd zdjęć-brak. Mało tego zegarek ciągle wali jakimś komunikatem o usługach działających w tle - mam wszystkie możliwe uprawienia i brak ograniczeń mimo tego ładuje co chwilę jakiś komukat który nawet jest niepełny (obcięty) więc nie wiadomo nawet do końca o co mu chodzi.Szkoda że nie da się zrobić downgrade. Jakas totalna amatorszczyzna. Mam inny zegarek jakiś totalny chiński szajs za 80 zł który kupiłem przed S1 i tam nie ma problemu z wyświetlaniem zdjęć więc da się zrobić tylko trzeba chcieć. Wyleczyłem się na przyszłość z jakichkolwiek produktów Xiaomi i POCO bo zarówno z telefonem jak i zegarkiem są tylko ciągłe problemy a support żaden, po prostu "kup i spier****"
jedras75 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 U mnie z kolei...pomiar tętna zero. Umarłem...lub mam ciągle takie samo 🙂 Nic nie pomaga...Poprzedni zegarek właśnie z takiego powodu zwróciłem. Co za szczęście. Zapomniał bym o jeszcze jednym detalu. Zajrzyj aby uśpić, też nie działa.
zeno55 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Czyli loteria, u mnie pomiar tętna akurat działa dobrze, natomiast powiadomienia o usługach działających w tle mnie do szału doprowadzają, wcześniej tego nie było. Z tym usypianiem to nie do końca wiem o czym piszesz, więc nie sprawdzę
jedras75 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 ...zakryj aby uśpić. Zasłaniasz ręką i tarcza gaśnie. 🤔
zeno55 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 ...zakryj aby uśpić. Zasłaniasz ręką i tarcza gaśnie. U mnie działa, ale ja zawsze przesuwałem ręka nad ekranem i chyba tak ma być, samo przyłożenie nic nie zmienia trzeba przesunąć i wtedy gasnie (obojętnie w którą stronę)
jedras75 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 U mnie nie działa, co mogę przeżyć. Ale pomiar tętna... jestem mocno zawiedziony. Nawet zły! Jak nadmieniłem wcześniej, poprzedni zegarek oddałem właśnie z owego powodu. Mam nadzieję, że jakaś łatka będzie. Pozdrawiam
szakal88 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 a udało się komuś wysłać muzykę do zegarka? tak żeby bez telefonu odtwarzać
zeno55 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 U mnie nie działa, co mogę przeżyć. Ale pomiar tętna... jestem mocno zawiedziony. Nawet zły! Jak nadmieniłem wcześniej, poprzedni zegarek oddałem właśnie z owego powodu. Mam nadzieję, że jakaś łatka będzie. Pozdrawiam No to chyba jedynie factory może naprawić problem
zeno55 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 a udało się komuś wysłać muzykę do zegarka? tak żeby bez telefonu odtwarzaćNie wiem nawet jak wgrać muzykę do telefonu, w zegarku pisze ze można zarządzać w aplikacji przez: urządzenie>ustawienia>muzyka, tyle że ja takiej opcji w ogóle nigdzie w aplikacji nie mam...
romeoo Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2023 A u mnie raczej na plus. Nie sprawdziłem jeszcze jak wgrać muzykę na smartwatch. Cała reszta ok. Chyba nawet mniej żre baterię. Włączenie i wybór treningów jest czytelniejszy. Lepiej odczytuje z automatu spacer i włącza go.Brak jak wyżej durnych komunikatów i innych cyrków. Radzę zrobić factory reset. Może wtedy wejdzie aktualka prawidłowo. Warunek!! Nie dotykać zegarka dopóki nie zrestartuje się sam!!
michal980919 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Mam zegarek 2 dni. Kupiłem go ze względu na to że ma nfc, które całe szczęście działa, ale reszta to porażka. 3 aplikacje które nic nie wnoszą do funkcjonalności zegarka. Brak synchronizacji z alarmami na telefonie(powiedzcie czy tylko ja tak mam czy wy też? na telefonie alarm dzwoni a na zegarku nie, mimo zaznaczonej opcji w aplikacji). Pojawił się magazyn na muzykę 2gb, muzykę wgrałem ale nie da się jej odtworzyć z poziomu zegarka 🙃. ogólnie dużo plusów ale sporo minusów
jedras75 Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Czy coś się Panowie poprawiło w pewnych kwestiach? Bo u mnie nic,a nawet mam wrażenie, że bateria mi leci szybko. Choć może się czepiam...Może ktoś podpowie co do tej muzy w zegarku, bo ja opcji wgrania utworów nie widzę?
szakal88 Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Opublikowano 3 Kwietnia 2023 16 godzin temu, zeno55 napisał(a): Nie wiem nawet jak wgrać muzykę do telefonu, w zegarku pisze ze można zarządzać w aplikacji przez: urządzenie>ustawienia>muzyka, tyle że ja takiej opcji w ogóle nigdzie w aplikacji nie mam... ja też nie mogę nigdzie znaleźć tej opcji
zeno55 Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Być może na te wszystkie problemy pomógł by factory reset,i tu jest pytanie czy reset zegarka czy apki również, średnio mi się chce od nowa konfigurować konto oraz dodawać do zegarka ponownie karty płatnicze
artuz Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Opcja wgrywania muzyki i nowy menedżer tarcz pojawią sie w najnowszej wersji Mi Fitness, tj. 3.15.0i. Zainstalowałem, żeby sprawdzić z apkmirror. Niestety nie wiem, dlaczego jedni mają już tą wersję w sklepie, a inni wciąż, w tym ja, nadal starą.
jedras75 Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Reset zegarka i ustawianie wszystkiego od nowa w moim przypadku nic nie dał. Zresztą robiłem to już trzy razy🙂 Być może kwestia aplikacji...jeszcze nie próbowałem. Po czekam z dzionek.
zeno55 Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Wszędzie są nowe wersje apki prócz sklepu Google, nie mogąc się doczekać zrobilem aktualizacje niezależną, i powiem szczerze że v3.15 nic sensownego za bardzo nie wniosła, no może poza tym że jest niby opcja wgrania muzyki - owszem wgrać można ale odtworzyć już nie, przynajmniej mnie się nie udało tego odpalić.
S_Z_P_A_Q Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Witam. U mnie to samo ... Kompletnie padł pomiar tętna iz co za tym idzie zliczanie spalonych kalorii (powiązane ze sobą rzeczy). raz pokazuje tętno... innym razem nie ... Wyniki jakieś z kosmosu ... Reset (trzykrotny) nie podziałał ... Tak samo przywrócenie do ustawień fabrycznych ... Jestem wkurzony strasznie ... Nie wiem co mnie podkusiło by zamieniać Amazfita na Xiaomi (choć to niby ten sam włąściciel) ?!? Ostatni zegarek od Xiaomi jaki kupiłem ... Mam nadzieję, że szybko naprawią ten błąd z pomiarem tętna ... P.S. Serwery nadal nie działają (połączenie).
zeno55 Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Serwery raz działają raz nie, wczoraj udało mi się zobaczyć aplikacje do zainstalowania ale nic nie przybyło, jakieś 3 do niczego nie potrzebne. Ja bym chętnie wrócił do wcześniejszej wersji FW, ale niestety nie są udostępniane nigdzie. Pomiar tętna mi akurat dobrze działa ale nawala mi non stop komunikatem o działaniu aplikacji w tle ale tylko wtedy jak jest połączony z telefonem, więc wyłączam synchronizację... Na poprzednim FW nie miałem tego, albo się coś po kaszaniło podczas aktualizacji ale choćbym chciał drugi raz wgrać ROM to nie ma jak
jedras75 Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Opublikowano 5 Kwietnia 2023 6 godzin temu, S_Z_P_A_Q napisał: Witam. U mnie to samo ... Kompletnie padł pomiar tętna iz co za tym idzie zliczanie spalonych kalorii (powiązane ze sobą rzeczy). raz pokazuje tętno... innym razem nie ... Wyniki jakieś z kosmosu ... Reset (trzykrotny) nie podziałał ... Tak samo przywrócenie do ustawień fabrycznych ... Jestem wkurzony strasznie ... Nie wiem co mnie podkusiło by zamieniać Amazfita na Xiaomi (choć to niby ten sam włąściciel) ?!? Ostatni zegarek od Xiaomi jaki kupiłem ... Mam nadzieję, że szybko naprawią ten błąd z pomiarem tętna ... P.S. Serwery nadal nie działają (połączenie). T-rex pro, zmieniłem właśnie na taki sam problem. Tętno umarlaka 🤔 Teraz powtórka z rozrywki...choć ostatnio miałem cały czas 79, nagle umarłem, aby znów o żyć😁 z tętnem nie co innym. Ja już nawet się nie denerwuje. Mam tylko nadzieję, że będzie łatka. Tylko pytanie kiedy? Jak zegarek wyszedł na rynek, różne miał problemy, a potem aktualizacja parę rzeczy naprawiła , choć widzę , że dalej błądzą jak we mgle.
zeno55 Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Coś jednak jest zrypane z tym pomiarem tętna. Monitorowanie ciągłe nie działa. Na ekranie tarczy zostaje ostatni wynik i koniec - dalej nie rusza. Jak wchodzę aby zrobić pomiar ręcznie to po 15 sek mi normalnie usypia zegarek bo na tyle mam wygaszacz. Zgłaszajcie to przez aplikację do supportu, im więcej zgłoszeń dostaną tym prędzej to naprawią
jedras75 Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Dokładnie...już wysłałem dwie wiadomości, a będę dziennie jedno. 👍 Panowie! Do ataku...
kolomir Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Opublikowano 5 Kwietnia 2023 U mnie po aktualizacji przy pomiarze snu zabrakło fazy REM. Czy ktoś z tym miał problem? Pomiar tętna natomiast wygląda poprawnie.
S_Z_P_A_Q Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 13 godzin temu, jedras75 napisał: Dokładnie...już wysłałem dwie wiadomości, a będę dziennie jedno. 👍 Panowie! Do ataku... Gdzie do nich pisałeś? Chętnie wyskrobię kilka słów... bo z dnia na dzień wkurzam się coraz bardziej... 😖😖😖
zeno55 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Jest w GP jeszcze nowsza wersja 3.15.1i, testujcie - choć apka akurat problemów z tętnem nie rozwiążeP. S. Za nic nie mogę odpalić muzyki, utwory wgrane do pamięci zegarka ale nie aktywna opcja odtwarzania, nie wiem może trzeba jakieś voo doo jeszcze odprawić...
ropa2 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Ja zaś napotkałem problem z treningiem jazda rowerem, przed aktualizacja było porządku. Teraz dziwne dane przesyła zegarek do strava
artuz Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 4 godziny temu, zeno55 napisał: Jest w GP jeszcze nowsza wersja 3.15.1i, testujcie - choć apka akurat problemów z tętnem nie rozwiąże P. S. Za nic nie mogę odpalić muzyki, utwory wgrane do pamięci zegarka ale nie aktywna opcja odtwarzania, nie wiem może trzeba jakieś voo doo jeszcze odprawić... Tym voodoo, które u mnie zadziałało był kilkukrotny gest przesuniecia palcem z dołu do góry na ekranie aplikacji z muzyką. Po paru takich machnięciach przeniosło mnie do ekranu z playlistami. Od tej pory wystarczy pojedynczy gest do góry i przechodzi do playlist.
michal980919 Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Chłopaki mam wersję urządzenia 1.4.174 a wersję aplikacji 3.15.1i. Moglibyście dać mi znać czy u was w takim ustawieniu działa synchronizacja alarmów? Bo u mnie jest z tym problem, nie działa. A mam jeszcze kilka dni na zwrot urządzenia
jedras75 Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Opublikowano 7 Kwietnia 2023 PANOWIE! JA KORESPONDUJE...ADRES EMAIL [email protected] Zapraszam do opisania problemu. Może jak więcej osób napiszę, to nie problem nie zostanie zbagatelizowany. Ktoś x , pyta mnie jaki problem nastąpił z urządzeniem.Panowie! Brać się do roboty... Sorry za literówki itp. Piszę z tel.😁
zeno55 Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Chłopaki mam wersję urządzenia 1.4.174 a wersję aplikacji 3.15.1i. Moglibyście dać mi znać czy u was w takim ustawieniu działa synchronizacja alarmów? Bo u mnie jest z tym problem, nie działa. A mam jeszcze kilka dni na zwrot urządzenia U mnie działa alarm , oczywiście zegarek musi być połączony z tel. Mam natomiast inny problem i nie wiem czy tak ma być, mianowicie jak wchodzę w pomiar tętna niezależnie czy wynik się pokaże czy tylko kreseczki ekran gasnie po ustawionym czasie. Jak mierze np O2 to ekran pomiaru jest cały czas - tak długo póki sam z niego nie wyjdę, a przy tętnie gasnie, tak ma być?
romeoo Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2023 52 minuty temu, zeno55 napisał(a): U mnie działa alarm , oczywiście zegarek musi być połączony z tel. Mam natomiast inny problem i nie wiem czy tak ma być, mianowicie jak wchodzę w pomiar tętna niezależnie czy wynik się pokaże czy tylko kreseczki ekran gasnie po ustawionym czasie. Jak mierze np O2 to ekran pomiaru jest cały czas - tak długo póki sam z niego nie wyjdę, a przy tętnie gasnie, tak ma być? Mam tak od początku.
Netoper Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Zły adres, polski oddział ma nas w kiszce stolcowej. Przecież to nie oni odpowiadają za soft, dostawy sprzętu, informacje o nowościach, a tym bardziej za problemy z użytkowaniem danego sprzętu. Jeśli zgłaszać problemy to bezpośrednio do centrali.Polski oddział nawet nie ma chęci przesyłać uwag do osób/komórek decyzyjnych. Im to nie płacą.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
jedras75 Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Ok. Tak może być jak napisałeś.Tylko myślę, że najlepiej, to nic nie robić? Czekać ,aż może łaskawie coś za 6 mc. naprawią...może? Więc Ja walę w każde drzwi, w które mogę...
marcin.iron Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Opublikowano 8 Kwietnia 2023 6 godzin temu, Netoper napisał(a): Zły adres, polski oddział ma nas w kiszce stolcowej. Przecież to nie oni odpowiadają za soft, dostawy sprzętu, informacje o nowościach, a tym bardziej za problemy z użytkowaniem danego sprzętu. Jeśli zgłaszać problemy to bezpośrednio do centrali. Polski oddział nawet nie ma chęci przesyłać uwag do osób/komórek decyzyjnych. Im to nie płacą. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Prędzej właściwy mail [email protected] Ja miałem inny problem po aktualizacji do tej wersji wpadł mi w pętlę restartów. Uruchamiał się, wszystko ok, wygasił się ekran i restart i tak w kółko. Ustawienia fabryczne nie pomogły. Wysłałem do serwisu w Piasecznie bo na gwarancji i okazało się, że w sumie to oni tego nie naprawiają dostałem nowy zegarek. Na tym nowym na najnowszej wersji softu pokazuje mi źle stres. Wcześniej najniższa wartość to było 17 a najwyżej to widziałem nawet 90. Teraz drugi dzień najniższa jest 44 i maksymalna 54 jakby się tylo bujał w tym przedziale.
Rekomendowane odpowiedzi