Skocz do zawartości

Redmi Note 9 Pro EU - MIUI 14 Polska / Xiaomi.eu stabilne - 14.0.3.0.SJZMIXM - Android 12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na pewno zainstalowało się poprawnie te nowe TWRP? Bo może stare jednak zostało.
Czy pójdzie z karty to kurcze nie wiem, bo skoro TWRP pamięcią wew nie widzi no to może nie wiedzieć gdzie ma instalować ...

Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, Netoper napisał(a):

Na pewno zainstalowało się poprawnie te nowe TWRP? Bo może stare jednak zostało.
Czy pójdzie z karty to kurcze nie wiem, bo skoro TWRP pamięcią wew nie widzi no to może nie wiedzieć gdzie ma instalować ...

Wersja sie zgadza. Ale instalowałem Orangefox, moze cos innego powinienem?
Edit: czy aktualizacja przez fastboot to dobry pomysł?

Edytowane przez canis_lupus
Opublikowano

Aktualizacja romu przez fastboot jest pewniejsza niż przez TWRP bo właśnie nie ma jakichś niespodzianek.
Tylko trza wybrać skrypt aktualizacji a nie first instal bo skasuje wszystkie dane.

Opublikowano

Jak by ktoś był chciał wiedzieć to wczoraj zainstalowałem sobie ten rom, po chwili wyskoczyła aktualizacja poprawek integrity  sama apka, po czy rebuild rom , i płatności działają , w integrity check 2/3 zielone , tak informacyjni pisze :)

Opublikowano
2 godziny temu, Ciutniak napisał(a):

Jak by ktoś był chciał wiedzieć to wczoraj zainstalowałem sobie ten rom, po chwili wyskoczyła aktualizacja poprawek integrity  sama apka, po czy rebuild rom , i płatności działają , w integrity check 2/3 zielone , tak informacyjni pisze :)

Instalowałeś przez TWRP czy OrangeFox v2?

A może z fastboot przez ADB?

Tak czy inaczej nie wiadomo na jak długo to pomoże. 

Opublikowano

Przez fastboot z rozpakowanego romu jako clean flash , ogólnie to chciałem coś innego sprawdzić , może ktoś się będzie orientował w tym,  jeśli jest problem z integrity i nie działa gpay bo nawet podczas konfiguracji nie można karty przypisać , ale konto bankowe można normalnie ustawić to blik zbliżeniowy zadziała ?

Opublikowano

Jeśli aplikacja banku działa i ma płatności blikiem no to będzie działało, google do tego nic nie ma, oni są skupieni na swoim portfelu.

Opublikowano

Przy bliku zbliżeniowym to jedynie kwestia banku. Niektóre apki bankowe nie czepiają się w ogóle, że BL odblokowany czy że root jest, inne jedynie informują że urządzenie nie jest bezpieczne ale i tak aplikacja i blik zbliżeniowy działa, ale są też banki że jak wykryje rota czy BLa otwartego to się aplikacja nie uruchamia.

Opublikowano (edytowane)
23 godziny temu, Ciutniak napisał(a):

Zaraz po instalacji romu nie działają?

Edytowane przez canis_lupus
Opublikowano

Jeśli został pobrany najnowsza wersja rebild rom to tak , działa , ja miałem jakąś wcześniejsza i od razu wyskoczyła mi opcja pobrania apk do integrity fix , po czym i tak pokazała się opcja przerobionego już romu .