Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, 

Dziś kamera chciała się zaktualizować. Niestety w trakcie aktualizacji wysiadł nam prąd, od tamtej pory nie można jej włączyć/zresetować. Zero reakcji, jedynie swieci się żółta dioda. 
mozecie pomoc? 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja mam podobny problem ale kupiłem nowa podłączyłem do prądu i po zapaleniu żółtej diody coś urządzenie powiedziało w j. Angielskim i się wyłączyło.

obecnie nie reaguje na podłączenie do prądu nic. 

Opublikowano

Trzeba pewnie zresetować spinaczem. To co chińskie kamery mówią to gotowość do parowania z telefonem. I trzeba to zrobić w odpowiednim czasie albo znów resetować i od początku. Telefon musi być na 2,4GHz. Piszę ogólnie, bo tej kamery nie mam. Firmware kamery można wgrać z karty sd jeśli coś poszło nie tak w trakcie automatycznej aktualizacji. Ale to już trzeba głębiej szukać w sieć właściwego oprogramowania.

Opublikowano

Cześć rozumiem.

w każdym razie reset na podłączanym do prądu bądź nie w ogóle urządzenie nie reaguje. Żadna dioda, żaden komunikat nic. W trakcie parowania stanąłem na tym kroku ale nie wyszukiwali takiej sieci wifi 

3B60B965-F1A9-4C81-AAF1-7F5A5BC9936B.png

Opublikowano (edytowane)

Trzeba trzymać wciśnięty reset dość długo 10 sekund, a może dłużej. Musi piknąć dźwięk. Powinien. Wtedy będzie reset. Broń boże nie wyłączać z prądu przy jakichkolwiek działaniach!!  Bo można zabić kamerę. Nie ma czegoś takiego jak resetowanie bez zasilania. Być może już zabiłeś jeśli coś miksowałeś z trzymaniem przycisku i włączaniem/wyłączaniem prądu. Telefon na pewno jest ustawiony na 2,4? Więcej nic nie doradzę. Acha. Trzeba to robić blisko rutera z kamerą i telefonem. Sygnał musi być mocny. Czasami trzeba kilkakrotnie powtarzać procedurę, ale w końcu pójdzie. Jak nie idzie w danej godzinie, to ostygnąć trzeba i spróbować za 2-3 godzinki. Pierwsze logowanie trwa trochę. 5 kamer mam różnych i ze wszystkimi postępowałem w ten sposób i wszystkie są sparowane. 

Edytowane przez brawo
Opublikowano

Cześć dzięki za odpowiedź Reset m na zasilaniu w ogóle Nie działał bo kamera po pierwotnym podłączeniu do prądu i podaniu głosowego komunikat wy łączyła się na amen. Sprawdzę jeszcze na iPhonie później to ustawienie jak otrzymam drugą kamerę po zwrocie. Aha dodam jeszcze że próbowałem ponownego resetu po kilku godzinach ale kamera nie reagowała na podłączenie do prądu nic.