Skocz do zawartości
  • 0

kopia systemu TWRP

Pytanie

Opublikowano (edytowane)

Podczas próby utworzenia kopii systemu w TWRP wyskakuje mi informacja o deszyfrowaniu użytkownika o nazwie  xspace (999) oraz w dalszym kroku wymaga podania jakiegoś hasła tego użytkownika. Wiem że chodzi o konto sklonowanych aplikacji ale tam zadnego hasła nie mam  , wiec o jakie hasło może chodzic? Ktoś może przerobił temat z pozytywnym skutkiem i może pomóc? 

Edytowane przez zeno55

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano (edytowane)

ok , powyższe  pytanie nieaktualne , poradziłem sobie przez usunięcie konta klonowanych aplikacji -trudno trzeba będzie od nowa je instalować. Generalnie problem większy mam z utworzeniem  kompletnej kopii , zaznaczałem  już rożne warianty i nawet przy zaznaczeniu  data/system/boot  kopia wykonuje się z poniższym błędem   (foto1), natomiast przywrócić z niej można tylko partycje "data" (foto2)  

IMG_20230315_180948 ().jpg

IMG_20230315_181056 ().jpg

Edytowane przez zeno55
  • 0
Opublikowano
2 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

A jakie masz TWRP? Być może to, które posiadasz, po prostu nie radzi sobie z backupem.

najnowsze jakie widnieje na stronie MIUI PL  do mojego modelu  czyli   3.7.0.12

czyżby  dedykowane  TWRP  było niekomplatybilne  z MIUI 14? 

• 0
Opublikowano

TWRP nie jest dedykowane do konkretnego ROM-u. Zbiór TWRP jest prowadzony przez osobę trzecią, niepowiązaną z projektem. Na TWRP nie mamy wpływu, my go nie tworzymy. Możliwe, że po prostu backup nie działa w nim poprawnie.

• 0
Opublikowano

Dzięki za wyjaśnienie. Czyli pozostaje w takim razie czekać na wypust nowszego TWRP mając nadzieję że rozwiąże to problem? Chyba  że komuś się udało na  POCO/Xiaomi z  MIUI 14  zrobić poprawnie pełną kopie systemu  to też bym prosił o takie info