Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wymieniłem baterie ponieważ poprzednia mi spuchła. Jednak gdy próbuję uruchomić jest zero reakcji. Wewnątrz nad aparatem gdy próbuję uruchomić miga biała dioda, to samo gdy podpięty do ładowarki. Dodam że bateria jest o tym samym nr oraz tych samych parametrach, mógłbym stwierdzić że oryginał.

Opublikowano

Możliwe że jak akumulator spuchł to uszkodził płytę główna, może jakaś wada akumulatora przez którą nie odpala telefon, może Ty coś uszkodziłeś przy przekładce.
Odepnij akumulator i zobacz czy na samej ładowarce telefon zaskoczy.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

telefon na samej ładowarce nie odpala, na spuchniętej włącza się normalnie(tylko wiadomo nie trzyma baterii wgl), zmieniłem nową baterię i na innej nowej ten sam problem. Czy jest możliwe że telefon jakoś sprawdza oryginalność baterii(Xiaomi redmi note 9 pro) bo już właściwie nie mam pomysłów co może być nie halo.

Edytowane przez GrzeTym
Opublikowano

Nie chcę zmyślać, bo nie mam pewności czy nie mieszają mi się informacje, wpadło mi w oczy info że Xiaomi coś kombinuje z przypisywaniem wyświetlacza czy akumulatora do telefonu z tym że ktoś bardziej zorientowany w temacie musiałby to zweryfikować , może @Acid (?)
Z tym że nawet nie kojarzę kiedy o tym czytałem i jakich fonów to miało dotyczyć .

Jednak bardziej bym stawiał że trafiłeś na jakąś felerną partię aku.

A probowałeś z 15 minut potrzymać na ładowaniu te nowe aku? Bo może puste jak nasz budżet i potrzebują czasu żeby zadziałać.

Opublikowano
58 minut temu, GrzeTym napisał(a):

Czy jest możliwe że telefon jakoś sprawdza oryginalność baterii(Xiaomi redmi note 9 pro) bo już właściwie nie mam pomysłów co może być nie halo

Raczej nie

59 minut temu, GrzeTym napisał(a):

na spuchniętej włącza się normalnie

Czyli już wiesz, że z nową baterią jest coś nie tak. Sprawdzałeś czy wogóle działa? Czy nie są zamienione wyjscia?