Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. 
Siostra posiada Redmi Note 9 PRO, którego chciała oddać koleżance w pracy. 
Zrobiła reset telefonu z ustawień. Oddała telefon koleżance i zonk, przy przejściu przez konfigurację pojawia się komunikat z prośbą o zalogowanie na konto użytkownika. Siorka jest mało rozgarnięta technicznie. Do każdego konta zakłada nowy mail. I teraz jest problem. 

Wybierałem opcję odzysku hasła, podaje jej numer telefonu. Pojawia się 6 kont google... NIe ma pojęcia, na które konto google była zalogowana. O haśle nie wspominając. Telefon pochodzi z play, wzięty na abonament jakoś w 2020 roku. Posiadam do niego pudełko itd. 

Istnieje jakiś sposób na odblokowanie FRP na telefonie? Siedzę od kilku godzin, szukam po forach. Udało się dostać do konta Xiaomi po numerze telefonu, ale nie ma tam żadnych sparowanych urządzeń.

Odzyskanie hasła w koncie google raczej nie wchodzi w grę. Jak pisałem maile są jednorazowe, zakładane tylko gdy nadaży się potrzeba zakładania konta w jakimś nowym telefonie. 

Pojawia się okno:
Nie jesteś zalogowany.

Aby użyć tego telefonu, musisz najpierw zalogować się na konto Google właściciela, które było używane na tym telefonie podczas ostatniego resetowania.

Ten warunek nie został spełniony, więc musisz ponownie skonfigurować telefon. 

Opublikowano

Nie rozumiem - przecież reset telefonu do ustawień fabrycznych kasuje wszystkie dane, a przed tym dodatkowo można usunąć konto google w ustawieniach.

Opublikowano

Ale jak się przed resetem do fabrycznych nie wyloguje to google pamięta że to urządzenie było zalogowane i może chcieć hasła.

Opublikowano

I właśnie chce tego hasła. Dziwna sprawa. Na pewno było to resetowane przez ustawienia. Dopiero jak wyskoczył komunikat to zrobiłem wipe date. Ale to widać grubszy probelem

Mam drugi taki sam telefon. I tam format idzie normalnie i z ustawień i z wipe data. Mogę się logować na jakiekolwiek konto bez problemu. 
Znalazłem program TFTUnlock. Doinstalowałem stery do telefonu. W fastboocie telefon jest wykrywany. W tym programie niby można zresetować FRP. Ale najlpierw jakoś trzeba bootloader odblokować :) Więc zabawy część dalsza...