Kacper Skrzypek Opublikowano 8 Marca 2023 Opublikowano 8 Marca 2023 Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu Xiaomi Mi 10T / Pro / Redmi K30S Ultra (nazwa kodowa: apollo). Link do pobierania ROMu: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv14/xiaomi.eu_multi_HMK30SUltra_MI10T_V14.0.5.0.SJDCNXM_v14-12.zip/download Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.
Polokk Opublikowano 11 Marca 2023 Opublikowano 11 Marca 2023 (edytowane) Nie wiem co jest grane, sprawdziłem dzisiaj w aktualizacjach czy jest update. Sprawdzam, jest. Rom pobrało, sprawdziło MD5 wszystko cacy, wskoczyło do recovery. Po instalacji, gdy daje uruchom ponownie, recovery zadaje mi pytanie czy jestem pewny zrestartować telefon, ponieważ nie ma zainstalowanego systemu. Rzeczywiście wskakuje logo Redmi i tyle. Zawsze muszę sobie jakieś zajęcie po pracy znaleźć zamiast iść spać. Edit: Na szczęście zainstalowanie spowrotem 13.07 zachowało wszystkie pliki i działa, narazie odpuszczam, zrobię backupa i spróbuje później ściągnąć ręcznie rom Edytowane 11 Marca 2023 przez Polokk
Kacper Skrzypek Opublikowano 11 Marca 2023 Autor Opublikowano 11 Marca 2023 Podczas instalacji były jakieś błędy?
Polokk Opublikowano 11 Marca 2023 Opublikowano 11 Marca 2023 7 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Podczas instalacji były jakieś błędy? Przy pierwszej próbie nie zwracałem większej uwagi, przy drugim razie rzeczywiscie wyskoczyło jakby instalacja zajęła 30+/- sekund a następnie kilka linijek czerwonych z Cannot mount /XXX gdzie xxx to różne nazwy. Ale teoretycznie plik powinien być pobrany prawidłowo, skoro przepuściło przez MD5 i wskoczyło do recovery
Kacper Skrzypek Opublikowano 11 Marca 2023 Autor Opublikowano 11 Marca 2023 Te błędy montowania są normalne, to jest kwestia TWRP a nie ROM-u. Chodziło mi o problemy podczas instalacji, ona ma trwać te ~30 sekund. Plik masz pobrany prawidłowo więc uruchomić się musi.
Polokk Opublikowano 11 Marca 2023 Opublikowano 11 Marca 2023 No to żadnych innych błędów właśnie nie było, po jej zakończeniu po prostu gdy kliknąłem uruchom ponownie, recovery dało pytanie czy jestem pewny czy chce uruchomić ponownie, ponieważ żaden system nie jest zainstalowany, mimo to spróbowałem z lekkim szokiem, ale utknął na logo REDMI, zostawiłem go tak na 10 minut w razie wu, ale nic to nie dało.
Kacper Skrzypek Opublikowano 11 Marca 2023 Autor Opublikowano 11 Marca 2023 Możesz na wszelki wypadek pobrać plik jeszcze raz? ROM generalnie powinien działać, bo byłoby już trochę zgłoszeń, że nie działa...
Polokk Opublikowano 11 Marca 2023 Opublikowano 11 Marca 2023 (edytowane) Pobrałem teraz osobno przez przeglądarke, zainstalowałem jak poprzednio i znowu mam przy próbie uruchom ponownie informacje: "Brak zainstalowanego systemu! Jesteś pewien, że chcesz uruchomić urządzenie?" Edit: Ok teraz po chwili mimo tej informacji włączył się bootscreen, ale czarny ekran, po restarcie jednak się załadowało, więc chyba działa jednak.... Troche to dziwne z tym brakiem systemu mimo wszystko Edytowane 11 Marca 2023 przez Polokk
Kacper Skrzypek Opublikowano 11 Marca 2023 Autor Opublikowano 11 Marca 2023 (edytowane) Zignoruj ten komunikat, może TWRP nie umie sobie poradzić po tych błędach montowania. Możesz też spróbować inne, nowsze TWRP. Edytowane 11 Marca 2023 przez Kacper Skrzypek
Gregorr Opublikowano 11 Marca 2023 Opublikowano 11 Marca 2023 Witam ,obecnie mam zainstalowana wersje Xiaomi Mi 10T / Redmi K30S Ultra - MIUI 13 Polska / Xiaomi.eu stabilne - 13.0.5.0.SJDCNXM - Android 12 , czy mogę od razu zainstalować tą najnowszą wersję ?
Gregorr Opublikowano 11 Marca 2023 Opublikowano 11 Marca 2023 (edytowane) Podpowiedź jak mam go zainstalować , bo pobrałem na telefon i jak wchodzę w ustawienia i aktualizuj to się resetuje i nic dalej się nie dzieje Acha ja chcę aktualizować żeby nie stracić danych Edytowane 11 Marca 2023 przez Gregorr
Kacper Skrzypek Opublikowano 11 Marca 2023 Autor Opublikowano 11 Marca 2023 Jeśli się resetuje i nic się nie dzieje, to nie masz TWRP. Musisz je zainstalować przez fastboota bądź ewentualnie zaktualizować ROM przez Fastboot i prawdopodobnie wtedy TWRP się znajdzie.
Gregorr Opublikowano 11 Marca 2023 Opublikowano 11 Marca 2023 A jak to zrobić , jest jakiś poradnik krok po kroku ?
Kacper Skrzypek Opublikowano 11 Marca 2023 Autor Opublikowano 11 Marca 2023 https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/ Metoda aktualizacji jest taka sama jak instalacja po raz pierwszy, po prostu wybierasz inny skrypt lub nie robisz formatu data w TWRP.
Gregorr Opublikowano 11 Marca 2023 Opublikowano 11 Marca 2023 (edytowane) Czy tak będzie ok ? https://miuipolska.pl/jak-przejsc-z-rom-u-xiaomi-eu-fastboot-na-xiaomi-eu-recovery/ Żeby zaktualizować i nie utracić danych to przez fastboot czy twrp ? Edytowane 11 Marca 2023 przez Gregorr
Kacper Skrzypek Opublikowano 11 Marca 2023 Autor Opublikowano 11 Marca 2023 Pisałem wcześniej, obie opcje pozwalają na taką aktualizację, po prostu w rozpakowanym ROMie musisz wybrać drugi skrypt (update_rom)
Gregorr Opublikowano 11 Marca 2023 Opublikowano 11 Marca 2023 Pobrałem ROM 13.0.7 i go rozpakowałem według poradnika powinien wyglądać tak A u mnie wygląda tak
Kacper Skrzypek Opublikowano 11 Marca 2023 Autor Opublikowano 11 Marca 2023 Chciałeś zainstalować najnowszy MIUI 14, więc sądziłem, że chodzi Ci o ten z pierwszego posta. Wersja, którą ściągnąłeś, jest pod TWRP i nie wgrasz jej przez fastboota.
Gregorr Opublikowano 11 Marca 2023 Opublikowano 11 Marca 2023 Myślałem że zainstaluje 13.0.7 a później zaktualizuje do MIUI 14
Gregorr Opublikowano 11 Marca 2023 Opublikowano 11 Marca 2023 (edytowane) Pobrałem MIUI 14 i jak próbuje zrobić update to wyświetla się taki komunikat Telefon wyłączyłem , i przytrzymałem vol- i power , trzymałem aż na telefonie wyświetlił się napis fastboot Edytowane 11 Marca 2023 przez Gregorr
Kacper Skrzypek Opublikowano 11 Marca 2023 Autor Opublikowano 11 Marca 2023 55 minut temu, Gregorr napisał(a): Pobrałem MIUI 14 i jak próbuje zrobić update to wyświetla się taki komunikat To taki komunikat pomijasz. Więcej informacji > powinieneś móc pominąć. ROM najpierw musi być rozpakowany - bo masz nierozpakowany.
Gregorr Opublikowano 11 Marca 2023 Opublikowano 11 Marca 2023 Zarobione, dziękuję za pomoc , na razie wszystko wydaje się ok Jeszcze jedno pytanie bo teraz mam mniej wolnej pamięci , czy te pliki mogę usunąć bo mi się wydaje że to pobrane Romy
rogacz1988 Opublikowano 26 Marca 2023 Opublikowano 26 Marca 2023 Jest sporo błędów w tym romie. 1. Ikonka wifi calling w centrum, pomimo że ją ukrywam i zmieniam kolejność - co restart telefonu znowu się pojawia jako pierwsza. 2. Indywidualne ustawienia dźwięku dla każdej aplikacji - restart telefonu i muszę ponownie ustawiać w każdej aplikacji. 3. Czasami zegarek (Garmin) zgłasza, że bluetooth się wyłącza i włącza w telefonie, pomaga restart.
Rekomendowane odpowiedzi