Skocz do zawartości

Xiaomi Mi 10T / Pro / Redmi K30S Ultra - MIUI 14 Polska / Xiaomi.eu stabilne - 14.0.5.0.SJDCNXM - Android 12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu Xiaomi Mi 10T / Pro / Redmi K30S Ultra (nazwa kodowa: apollo).

Link do pobierania ROMu: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv14/xiaomi.eu_multi_HMK30SUltra_MI10T_V14.0.5.0.SJDCNXM_v14-12.zip/download

Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem co jest grane, sprawdziłem dzisiaj w aktualizacjach czy jest update. Sprawdzam, jest. Rom pobrało, sprawdziło MD5 wszystko cacy, wskoczyło do recovery. Po instalacji, gdy daje uruchom ponownie, recovery zadaje mi pytanie czy jestem pewny zrestartować telefon, ponieważ nie ma zainstalowanego systemu. Rzeczywiście wskakuje logo Redmi i tyle. Zawsze muszę sobie jakieś zajęcie po pracy znaleźć zamiast iść spać.

Edit: Na szczęście zainstalowanie spowrotem 13.07 zachowało wszystkie pliki i działa, narazie odpuszczam, zrobię backupa i spróbuje później ściągnąć ręcznie rom -_-

Edytowane przez Polokk
Opublikowano
7 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Podczas instalacji były jakieś błędy?

Przy pierwszej próbie nie zwracałem większej uwagi, przy drugim razie rzeczywiscie wyskoczyło jakby instalacja zajęła 30+/- sekund a następnie kilka linijek czerwonych z Cannot mount /XXX gdzie xxx to różne nazwy.

Ale teoretycznie plik powinien być pobrany prawidłowo, skoro przepuściło przez MD5 i wskoczyło do recovery 

Opublikowano

No to żadnych innych błędów właśnie nie było, po jej zakończeniu po prostu gdy kliknąłem uruchom ponownie, recovery dało pytanie czy jestem pewny czy chce uruchomić ponownie, ponieważ żaden system nie jest zainstalowany, mimo to spróbowałem z lekkim szokiem, ale utknął na logo REDMI, zostawiłem go tak na 10 minut w razie wu, ale nic to nie dało.

Opublikowano (edytowane)

Pobrałem teraz osobno przez przeglądarke, zainstalowałem jak poprzednio i znowu mam przy próbie uruchom ponownie informacje: "Brak zainstalowanego systemu! Jesteś pewien, że chcesz uruchomić urządzenie?"

Edit:
Ok teraz po chwili mimo tej informacji włączył się bootscreen, ale czarny ekran, po restarcie jednak się załadowało, więc chyba działa jednak....

Troche to dziwne z tym brakiem systemu mimo wszystko :P

Edytowane przez Polokk
Opublikowano

Witam ,obecnie mam zainstalowana wersje

Xiaomi Mi 10T / Redmi K30S Ultra - MIUI 13 Polska / Xiaomi.eu stabilne - 13.0.5.0.SJDCNXM - Android 12 ,

czy mogę od razu zainstalować tą najnowszą wersję ?

Opublikowano (edytowane)

Podpowiedź jak mam go zainstalować , bo pobrałem na telefon i jak wchodzę w ustawienia i aktualizuj to się resetuje i nic dalej się nie dzieje 

Acha ja chcę aktualizować żeby nie stracić danych 

Edytowane przez Gregorr
Opublikowano (edytowane)

Pobrałem MIUI 14 i jak próbuje zrobić update to wyświetla się taki komunikat 

Telefon wyłączyłem , i przytrzymałem vol- i power , trzymałem aż na telefonie wyświetlił się napis fastboot 

Compress_20230311_163623_3953.jpg

Edytowane przez Gregorr
Opublikowano
55 minut temu, Gregorr napisał(a):

Pobrałem MIUI 14 i jak próbuje zrobić update to wyświetla się taki komunikat 

To taki komunikat pomijasz. Więcej informacji > powinieneś móc pominąć.

ROM najpierw musi być rozpakowany - bo masz nierozpakowany.

Opublikowano

Zarobione, dziękuję za pomoc , na razie wszystko wydaje się ok 

IMG_20230311_181322.jpg

Jeszcze jedno pytanie bo teraz mam mniej wolnej pamięci , czy te pliki mogę usunąć bo mi się wydaje że to pobrane Romy 

IMG_20230311_182110.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jest sporo błędów w tym romie.

1. Ikonka wifi calling w centrum, pomimo że ją ukrywam i zmieniam kolejność - co restart telefonu znowu się pojawia jako pierwsza.
2. Indywidualne ustawienia dźwięku dla każdej aplikacji - restart telefonu i muszę ponownie ustawiać w każdej aplikacji.
3. Czasami zegarek (Garmin) zgłasza, że bluetooth się wyłącza i włącza w telefonie, pomaga restart.