Skocz do zawartości

POCO X3 PRO - po instalacji MIUI 14 (Android 13) przestało działać Google Pay [rozwiązałem]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Oczywiście działamy na własną odpowiedzialność

Problem, jak w temacie. Szukałem, szukałem i znalazłem rozwiązanie połowiczne: https://community.oneplus.com/thread/1159700440913805320?tid=1159700440913805320&parentCid=1175932156674310152

Mi po usunięciu tego użytkownika przestały działać sklonowane aplikacje.

Finalnie:

- Usunięcie sklonowanych aplikacji
- Reinstalacja MIUI 14 z menu Ustawienia -> O telefonie -> Wersja MIUI -> na następnym ekranie pukasz w logo, aż pojawi się napis o dodaniu opcji - potem wybieramy "Pobierz najnowszy pakiet"

U mnie po tej operacji działają i sklonowane aplikacje i Google Pay. Wygląda na to, że updater ma jakiś błąd

Edit (dodaję): NALEŻY PAMIĘTAĆ, ABY PO CAŁEJ OPERACJI WYŁĄCZYĆ DEBUGOWANIE USB

Edytowane przez stevie13
Dodałem uwagę
Opublikowano

Ostatnio było trochę zgłaszanych problemów że nawet przez aktywne opcje programisty potrafią zablokować się płatności.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Debugowanie USB jest do usunięcia użytkownika o ID=999 Po usunięciu tego usera płatności zaczynają działać, ale klony aplikacji przestają

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć mam problem po ostatniej aktualizacji do mui 14 i androida 13 na poco x3 pro a mianowicie kiedy pojawi  się reklamy podczas korzystania z jakiejkolwiek aplikacji (ta reklama kiedy mamy licznik czasu do jej zakończenia) telefon się ponownie uruchamia samoistnie i nie wiem jak to naprawić a wcześniej nic się takiego nie działo. Macie jakiś pomysł jak to naprawić? 

Opublikowano

Sporo np aplikacja do odkurzacza bezprzewodowego, gry itp apka działa bez problemu do momentu włączenia reklamy dodam że mam je już od dłuższego czasu a dopiero po ostatniej aktualizacji się zaczął cyrk z wyłączaniem się telefonu 

Opublikowano

Dziś mnie dopadło niedziałanie google pay - co dziwne bo nic nie zmeniałem w ostatnim czasie. SafetyNet pokazuje, że CTS Profile Match failed. Ktoś wie jak to naprawić? Mam Poco X3 NFC MIUI by xiaomi.eu 14.0.1.0.SJGMIXM

Opublikowano
4 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał:

Google chyba coś grzebie na serwerach. U mnie też failed, ale Google Pay jeszcze działa.

Edit: chyba cofnęli zmiany, bo już przechodzi poprawnie SafetyNet.

Taaa, google coś zepsuł - bez google pay nie da się żyć i zrobiłem restore do stocka a tam wywalało komunikat, że pracują nad aplikacją w tym momencie i nie można jej używać. Po powrocie na miui już działa(ł).

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, 

Od aktualizacji systemu do Miui 14 przestały działać płatności nfc z google Pay. Próbowałem odinstalowac aplikację portfel i instalować na nowo i nic nie pomaga, także zmiana ustawień NFC na HCE i nie pomaga. Także nie pomogła ponowna instalacja pakietu Miui 14. Temat już był poruszany, ale nic nie pomogło.Nie mam pomysłu jak to ugryźć. Pozdrawiam

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam, 
Od aktualizacji systemu do Miui 14 przestały działać płatności nfc z google Pay. Próbowałem odinstalowac aplikację portfel i instalować na nowo i nic nie pomaga, także zmiana ustawień NFC na HCE i nie pomaga. Także nie pomogła ponowna instalacja pakietu Miui 14. Temat już był poruszany, ale nic nie pomogło.Nie mam pomysłu jak to ugryźć. Pozdrawiam

Usunąć całe Google Pay (portfel) i ustawić sobie w telefonie płatność kartą w ustawieniach NFC (domyślnie - nie Google tylko apke bankową)