Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Słuchanie radia przez Chrome - brak dźwięku - tak w skrócie , nie lubię gdy aplikacje mają zbyt duzo uprawnień które według mnie nie są im do niczego potrzebne zwłaszcza że same aplikacje często są niepotrzebne ale nie da się ich usunąć (a przynajmniej ja nie potrafię) jak różne google - do komunikacji wystarcza mi chrome telefon i wiadomości, filmów na takim "wielkim" ekranie nie oglądam , do muzyki mam "muzyka" i wystarcza. No i do zdjęć aparat , ten googla jest mi zbędny - zwykle wiem co widzę bez pomocy ... Niestety - wchodząc na stronę rmfon.pl i klikając radio włącza się ono tak jak w komputerze ale nic nie słychać. Ktoś coś? 

P.S. Apkę "radio" przy okazji wywaliłem - bo nie wiem czemu uparcie chciała dostępu do wszystkich opcji telefonu... Nie dało się jej używać - a przecież do działania radia nie musi mieć ono dostępu do wszystkiego... Pierwszy raz widzę taką ujebliwą aplikację (poza googlem).

Sprawdzałem czy działa dźwięk - działa zarówno z YT jak z aplikacją "Muzyka". Tylko chrome ma jakiś problem...

Edytowane przez Max581
Opublikowano

Ty za dużo spraw w telefonie nie rozumiesz. Aplikacje działają dzięki nadanym uprawnieniom, a nie czyjemuś widzimisię. Zdaje się już ktoś ci proponował przejście na Nokie 😁

Opublikowano
3 minuty temu, brawo napisał:

Ty za dużo spraw w telefonie nie rozumiesz. Aplikacje działają dzięki nadanym uprawnieniom, a nie czyjemuś widzimisię. Zdaje się już ktoś ci proponował przejście na Nokie 😁

Nokie to mam nawet kilka nawet - zarówno 6210 jak i C3 więc jak nie umiesz doradzić to się ... uspokój trollu. 

Co do "czyjegoś widzimisię" to właśnie tak odbieram ten powszechny trend producentów i programistów do uzależniania i śledzenia  użytkowników. Radio nie potrzebuje żadnych uprawnień poza łączeniem się z siecią - a i to przecież mogę zrobić ręcznie przed jego włączeniem. Kiedyś wymagało jednego - podłączenia zestawu słuchawkowego - bo jego kabel był anteną. Teraz użytkownicy są traktowani jak debile których w prostych czynnościach trzeba wyręczać... Nic dziwnego - skoro nie potrafią liczyć, bo zamiast wkuć tabliczkę mnożenia korzystali z kalkulatora ... 

Opublikowano (edytowane)

No to sobie poradziłem - zainstalowałem "Opera mini" - i działa praktycznie bez uprawnień - poza jednym - WiFi ... A "Chrome" zablokowałem wyrzucając wcześniej aktualizacje. W jego miejscu mam ładne "O"... które działa jak chcę  ... I O TO CHODZIŁO!!!  Pozdrawiam mądrali ! (Żonie i reszcie rodziny tez tak zrobię. :D ). 

A przy okazji - mam z głowy wszystkie reklamy!!!!

Edytowane przez Max581
Opublikowano
25 minut temu, Max581 napisał(a):

zainstalowałem "Opera mini"

Zainstaluj np "Pl radio" i będziesz miał wszystkie polskie stacje w jednej aplikacji. Też nie potrzebuje żadnych uprawnień. Co do Chroma to rzeczywiście miewa różne problemy, ale w tym przypadku to nie kwestia uprawnień tylko jakiejś niezgodności. Innych przeglądarek z wbudowaną blokadą reklam cała masa, nie tylko Opera.

• Thanks 1
Opublikowano

Dzięki, orientuję się nieco , ale z operą jestem jeszcze od czasów Nokii więc wybór padł na znaną mi opcję. Co zaś do radia - nie chcę aplikacji ograniczających wybór stacji - to jedno, a drugie - wolę przeglądarkę . Co prawda pamięci mam w telefonie więcej niż potrzebuję lecz od lat trzymam się zasady - im mniej tym lepiej - dzięki czemu sprawnie działają mi (a właściwie osobom którym je oddałem) nawet 10 letnie laptopy czy komórki jak LG9 lub HTC...  Mniejsze obciążenie pamięci to szybsze działanie sprzętu. Ale producenci "wiedzą lepiej" i pakują ile popadnie róznego dziadostwa, którego nawet nie idzie wywalić bez wiedzy programistycznej (sorry - nie wiem nawet co to "root" i nie zamierzam się dowiadywać).