Kacper Skrzypek Opublikowano 1 Lutego 2023 Opublikowano 1 Lutego 2023 Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu Redmi Note 9 Pro EU (nazwa kodowa: joyeuse). Link do pobierania ROMu: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv13/xiaomi.eu_multi_HMNote9ProEU_V13.0.4.0.SJZMIXM_v13-12.zip/download ROM można zainstalować zarówno przez recovery, jak i fastboot. Szczegóły tutaj. Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.
MariiFit Opublikowano 3 Lutego 2023 Opublikowano 3 Lutego 2023 Na podanej stronie nie ma twrp dla joyeuse ?Sorry - jest . Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
MariiFit Opublikowano 3 Lutego 2023 Opublikowano 3 Lutego 2023 Czy ktoś może ma linka z działającym twrp lub Orange Fox i może się podzielić ??Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
MariiFit Opublikowano 6 Lutego 2023 Opublikowano 6 Lutego 2023 Panowie i Panie - proszę o pomoc .Prawdopodobnie twrp działa tylko to ja mam problem bo z komputera nie mogę uruchomić fastboot.exe . Wyświetla się okienko na sekundę i koniec .Wie ktoś może dlaczego i jak to naprawić. Może jest ktoś kto zna się na windows - próbowałam przeróżnych rzeczy .Instalowalam twrp z poziomu powershell i nie do końca to wychodzi . Tylko to mogę uruchomić.Nawet przeinstalowałam system na nowo .Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
skay77 Opublikowano 6 Lutego 2023 Opublikowano 6 Lutego 2023 adb start-serwer Fastboot devicesfastboot update coś tam (: skrypt oczywiście minimal adb fastboot masz zaistalowaneWysłane z mojego 2201122G przy użyciu Tapatalka
MariiFit Opublikowano 6 Lutego 2023 Opublikowano 6 Lutego 2023 Mam zainstalowane - adb interface dla telefonu też .Tylko nie rozumiem za bardzo o co chodzi . Mam to wszystko i znam komendy na instalację .Ale klikam fastboot.exe i nic . Nie uruchamia się program Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
skay77 Opublikowano 6 Lutego 2023 Opublikowano 6 Lutego 2023 Pobrany plik ZIP ,rozpakowany ,umieszczony w folderze platform tools ? Tam wchodzisz terminalem i tam najezdzasz na plik bat update lub first installWysłane z mojego 2201122G przy użyciu TapatalkaPrzypatrz sie
MariiFit Opublikowano 6 Lutego 2023 Opublikowano 6 Lutego 2023 Okej widzę jakieś światełko..Mogę prosić o linka do paczki ZIP żeby wiedzieć że to na pewno dobrze ??Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
Netoper Opublikowano 6 Lutego 2023 Opublikowano 6 Lutego 2023 W pierwszym poście jest link do paczki...Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
MariiFit Opublikowano 7 Lutego 2023 Opublikowano 7 Lutego 2023 To Wy nie rozumiecie !Mam to wszystko - oprócz ładowania romu przez fastboot czy tam przez twrp .Mam narzędzie adb fastboot ++ .Chce po prostu uruchomić fastboot.exe i nie działa .Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
Kacper Skrzypek Opublikowano 7 Lutego 2023 Autor Opublikowano 7 Lutego 2023 Uruchomienie fastboot.exe ci nic nie da, bo to nie jest plik do uruchamiania ot tak po prostu. On tylko wyświetli listę dostępnych poleceń i od razu się zamknie. Ściągnij paczkę z pierwszego posta, rozpakuj i uruchom odpowiedni skrypt do aktualizacji, mniej zachodu...
MariiFit Opublikowano 7 Lutego 2023 Opublikowano 7 Lutego 2023 No ale jest niby plik IMG razem w rozpakowanej paczce z Romem jeśli go przeniose tak ?I tam w folderze windows jest fastboot exe który trzeba uruchomić tak ??I nie mogę go włączyć . A wiersza poleceń też nie mogę uruchomić. Jedynie powershell.Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
Kacper Skrzypek Opublikowano 7 Lutego 2023 Autor Opublikowano 7 Lutego 2023 W folderze masz taki układ. A przynajmniej powinnaś mieć. Uruchamiasz windows_fastboot_update_rom. I to wszystko. Nic więcej po rozpakowaniu nie robisz (jeśli już masz telefon w fastboocie i podpięty do komputera i go wykrywa po uruchomieniu skryptu - czyli wgrywa partycje).
MariiFit Opublikowano 7 Lutego 2023 Opublikowano 7 Lutego 2023 Ale chciałam tym sposobem innym . Żeby wgrać twrp!Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
Kacper Skrzypek Opublikowano 7 Lutego 2023 Autor Opublikowano 7 Lutego 2023 No to przenosisz obraz i potem uruchamiasz PowerShella (nic się nie stanie jak go uruchomisz, to żaden problem, po prostu odrobinę inaczej musisz wpisywać komendy, ale wszystko jest w poradniku, bo też używałem do tego PowerShella).
MariiFit Opublikowano 7 Lutego 2023 Opublikowano 7 Lutego 2023 Tylko później w powershell.Jak już załaduje twrp to mam komendę później fastboot reboot recovery i mam listę znaków i opcji i wytłumaczenie opcji.Myślałam że przez to twrp leży.Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
Kacper Skrzypek Opublikowano 7 Lutego 2023 Autor Opublikowano 7 Lutego 2023 Jeśli używasz Minimal ADB and Fastboot to tak masz. Użyj pliku, który jest w paczce z ROM-em.
MariiFit Opublikowano 7 Lutego 2023 Opublikowano 7 Lutego 2023 Czyli odinstalować adb fastboot++ z github ?I posługiwać się komenda fastboot w ROM w folderze windows??Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
Kacper Skrzypek Opublikowano 7 Lutego 2023 Autor Opublikowano 7 Lutego 2023 Tak, możesz odinstalować. Plik w folderze z ROM-em w zupełności wystarczy (o ile nie potrzebujesz adb, a do instalacji ROM-u to nie jest konieczne).
MariiFit Opublikowano 7 Lutego 2023 Opublikowano 7 Lutego 2023 Niestety w folderze bin i dalej windows fastboot exe też nie działa .Dziękuję za wszelkie wysiłki .Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
MariiFit Opublikowano 7 Lutego 2023 Opublikowano 7 Lutego 2023 Pozwolę sobie na komentarz.Typu :- po co podana jest możliwość instalowania twrp - kiedy ono i tak nie działa ?Robiłam z PowerShell.Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
Kacper Skrzypek Opublikowano 7 Lutego 2023 Autor Opublikowano 7 Lutego 2023 Bo gdy będzie działać, to będziesz mogła instalować nie czekając na wersję pod recovery. To, że recovery nie działa, to już nie do końca nasza wina, lecz bardziej osoby która te TWRP tworzy...
mmarcin Opublikowano 13 Marca 2023 Opublikowano 13 Marca 2023 Cześć, po aktualizacji do MIUI 13.0.4 powstał problem z ładowaniem ekranu głównego po odblokowaniu telefonu. Za każdym razem trwa to kilka sekund i nie ma znaczenia to, czy telefon był blokowany i odblokowywany kilka razy, raz za razem czy też był odblokowywany po dłuższej chwili nieużywania. Zamiast zawartości ekranu głównego wyświetla się aktualna tapeta i coś w rodzaju wskaźnika postępu, jak na załączonym zrzucie. Co śmieszniejsze telefon przy tym ładowaniu ekranu głównego nie zawiesza się, można ściągnąć belkę systemową i operować przełącznikami. Ma ktoś może jakiś pomysł co może powodować taki objawy i jak ten problem naprawić? Z góry dziękuję za pomoc
MariiFit Opublikowano 21 Maja 2023 Opublikowano 21 Maja 2023 Cześć.Czy będzie jeszcze jedna aktualizacja ??Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi