Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam. Próbuję wgrać custom recovery . TWRP, Orange Fox bo chciałbym spróbować custom romów. Za każdym razem po udanym wgraniu po uruchomieniu recovery  w pamięci wewnętrznej pojawiają się pliki w postaci ciągu losowych znaków. Roota jeszcze ogarnę, bo można go wgrać bez custom recovery, ale do zainstalowania custom romu jest potrzebne w pełni działające recovery. Coś tam czytałem o szyfrowaniu. Pewnie tu leży problem. Powoli tracę cierpliwość. POMOCY 

Posted

Niestety format data nie pomaga.. Tego orange fox z linka nie zainstaluję z poziomu obecnego TWRP bo nie widzi pamięci wewmnętrznej. Potrzebuję czegoś pod fastboot.

Posted
13 minut temu, Ja72 napisał(a):

Niestety format data nie pomaga.. Tego orange fox z linka nie zainstaluję z poziomu obecnego TWRP bo nie widzi pamięci wewmnętrznej. Potrzebuję czegoś pod fastboot.

Wypakuj plik obrazu z paczki OrangeFoxa i wgraj przez Fastboot. Przejdzie.

Posted

Udało mi się zainstalować orange fox z wyodrębnionego pliku img ,po czym zrobiłem format data , uruchomiłem system, skonfigurowałem to co trzeba było, wróciłem do orange fox. i co? Pliki w dalszym ciągu zaszyfrowane. Ręce opadają  😠

Posted

Udało się . Znalazłem TWRP na swoim kompie, które miałem kiedyś zainstalowane. Pamięć wewnętrzna widoczna, magisk zainstalowany. Jedyna niedogodność w porównaniu z tym co miałem kiedyś to przed wejściem do TWRP muszę rysować wzór, którym odblokowuję telefon.

Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka