Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, chciałbym się dowiedzieć czy jest jeszcze jakiś ratunek, aby ten telefon działał jak przed tymi aktualizacjami, co wyszły? Mianowicie kilka aktualizacji wstecz działał poprawnie, nie wieszał się, nie "mroził" się. Teraz chodzi za przeproszeniem jak gówno, nawet w samym menu jest tragedia. Co robić?

Opublikowano

Pierwsza rzecz przywrócenie ustawień fabrycznych. Jeśli nie pomoże to odblokowanie BL i wgranie na czysto romu.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

W tutorialach jest dokładnie opisane jak odblokować BL i potem jak wgrać ROM.
Jak będziesz ściągał rom to zassij sobie Indonezję, funkcjonalniejszy jest niż ten fabryczny na Europę.

• Like 1
Opublikowano

Właśnie zrobiłem odblokowanie BL, ale niestety muszę odczekać 168 godzin, czyli 7 dni.. Rozumiem, że nie da się tego jakoś obejść, czy skrócić czas?

Opublikowano

Nie, niestety, czas odlicza chmura Xiaomi i jak czas minie to dopiero wtedy będzie gotowe polecenie dla Twojego telefonu. Jedyne pocieszenie , ze zgoda jest dożywotnia, do póki masz ten telefon zapięty do swojego konta to bez czekania będziesz już odblokowywał botloader jeśli go zablokujesz podczas instalacji nowego romu.
Normalnie używaj telefonu, tylko nie wylogowuj się z konta ani ponownie nie dodawaj w opcjach programisty, bo czas zacznie być od nowa odliczany.
No i w momencie odblokowania wszystkie dane zostaną usunięte, więc za wczasu kopie zrób, foty kontakty SMSy itd.

• Thanks 1
Opublikowano

Wracam po uplywie tego czasu na odblokowanie BL. W dalszych krokach niestety nie moge znaleźć swojej nazwy kodowej urzadzenia potrzebnej do tego recovery TWRP.. 

Opublikowano

No to tak samo MiFlash lepiej się nada niż TWRP,, przy czym musisz sobie doprecyzować, czy masz Redmi Note 9, czy Redmi 9 (bo ROM-y nie są takie same, zresztą MiFlash powinien wywalić błąd przy próbie wgrania błędnego oprogramowania).

• Thanks 1
  • 1 rok później...
Opublikowano
W dniu 5.02.2023 o 12:00, aarczii7 napisał(a):

Wgrany ROM, dzięki za wskazówki. Póki co śmiga lepiej niż na tamtym romie, zobaczymy jak dalej będzie.

Który wgrałeś? Czy przywróciłeś? Czy działają apki bankowe bo coś czytałem, że po odblokowaniu BL nie działają

Opublikowano
23 minuty temu, rustin napisał(a):

Który wgrałeś? Czy przywróciłeś? Czy działają apki bankowe bo coś czytałem, że po odblokowaniu BL nie działają

jak masz telefon z globalnej dystrybucji i wrzucasz globalny system to wtedy od razu robisz locka i powinno wszystko działać ... jak zostawisz odblokowany to na pewno nie będą działać ...

Opublikowano

Kupowałem w sklepie xiaomi. Podpowiesz jak zrobić? Jak sprawdzić czy uda się potem zrobić aby działało wszystko?

Teraz mam MIUI Global 13.0.1 stabilna (SJCEUXM). Wcześniej była jakaś wersja 12.5