Jump to content

Redmi Note 11 - MIUI 13 Polska / Xiaomi.eu stabilne - 13.0.6.0.SGKMIXM - Android 12

Recommended Posts

Posted

Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu Redmi Note 11 (nazwa kodowa: spes/spesn).

Link do pobierania ROMu:

https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv13/xiaomi.eu_multi_HMNote11_V13.0.6.0.SGKMIXM_v13-12.zip/download

ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP, jak i przez fastboot! Szczegóły tutaj.

Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.

• 2 weeks later...
Posted

Witam,

ROM 13.0.6 EU super szybki, fajny, przyjazny - nie zauważyłem problemów.

Fajnie, że NFC wreszcie nie trzeba wyłączać aby ikonka zniknęła, bo wkurzała mnie w 13.0.5 a nie jestem zwolennikiem włączania modułu w sklepie ;) 

Jeśli się mylę, proszę mnie poprawić.

Jedna uwaga - aplikacja galeria i edycja filmów, mam za każdym razem problem z importowaniem video. 

Ktoś ma podobny problem ? Czy jakiś problem jest z tą aplikacją w tym sofcie? 

Dzięki i pozdrawiam. 

Posted

Witam

Kolego @Kacper Skrzypek mam prośbę, czy jest jakaś możliwość zamiany aplikacji galeria z EU 13.0.5 na soft 13.0.6 ? 

Zrobiłem kopię aplikacji z 13.0.5 na SD z folderu priv-app w TWRP, mimo że podmieniam plik galeria.apk to mam dalej ten sam problem czyli na 13.0.6 nie działa edycja filmów w wbudowanej galerii, pobiera wtyczkę, ale nie działa edytor. 

W 13.0.5 działa od strzału. Jest jakiś sposób na to albo to już siedzi w systemie, frameworku ? 

Ewentualnie zostaje Magisk i wgranie globalnej galerii z edytorem. 

Może ja coś źle robię? Jeśli tak, to proszę popraw mnie. 

Wróciłem do MIUI po 3 latach spędzonych na RN7 - HavocOS i PE, wróciłem głównie przez RN11 i brak w pełni kompatybilnego w 100% działającego ANX Camera poza MIUI na ten telefon. 

Ostatnia dygresja to fakt, iż zawiodłem się na nowszym aparacie RN11 bo wg mnie starsze kilka modeli RN7 robi zdjęcia całkiem spoko, no ale nie można mieć wszystkiego za 800zł.

Na całe szczęście jest Gcam, który trochę daje uroku zdjęciom, gorzej z nagrywaniem. 

Dziękuję za wszelką pomoc i rady. 

Pozdrawiam.  

Posted
Dnia 5.02.2023 o 16:11, Kacper Skrzypek napisał:

To nie jest problem Galerii. Być może problem jest gdzieś w dodawanej przez nas od niedawna aplikacji Edytor Galerii. Spróbuj ją odinstalować.

Dziękuję za odpisanie. Szczerze powiedziawszy szukałem w TWRP aplikacji odpowiadającej za edytor filmów - nie znalazłem. Podmiana plików apk z EU 13.0.5 jest chyba bez sensu przez recovery, bo partycja systemowa jest tylko do odczytu? Mam wrażenie, że podmiana plików nic nie wnosi. Próbowałem zainstalować inną apk aplikacji galeria, ale zawsze kiedy system pracuje widzi tę stockową i się gryzą, bez sensu. Może wersja globalna aplikacji da radę na EU? Zostaje mi albo się pogodzić z błędem edytora w EU 13.0.6 albo korzystać z innej aplikacji do edycji. Możliwe, że kolejny update EU będzie ok, a wiadomo coś kiedy może wyjść kolejne EU ? Nie chciałbym wracać do AOSP. Dzięki za wszelkie wskazówki, informacje. 

Pozdrawiam. 

Posted

Globalna aplikacja aplikacji nic tu nie zmieni, one w zasadzie mają prawie identyczny kod.

Nie mamy żadnych informacji na temat wydawania Globali, a to od nich zależy kiedy wyjdzie kolejne EU.

• Thanks 1