Jump to content

Gtr 4 problem z IPhone

Recommended Posts

Witam. Czy jest tutaj ktoś kto użytkuje Amazfita GTR 4 z iphonem? Już naświetlam w czym jest problem. Jak zegarek straci połączenie z telefonem to jak się ponownie połączą ze sobą to co jakiś czas nie pokazuje na tarczy oraz na wyswietlaczu zegarka że są połączone. Powiadomienia przychodzą itp ale denerwujące jest to bo nie wiem czy dojadą powiadomienia itp. Testowałem na telefonie żony( android) i nie widziałem takiego problemu. Dodam że pokazuje połączenie na zegarku jak tylko wejdę w aplikacje Zepp . Coś się gryzie. Zegarek oddałem…może kiedyś kupię jak to naprawią sofotowo…chyba że to wina danego egzemplarza ale wątpię .

Godzinę temu, Krzysztoff82 napisał(a):

Dodam że pokazuje połączenie na zegarku jak tylko wejdę w aplikacje Zepp . 

Każde powiadomienie wybudza zepp, a tym samym łączy zepp z zegarkiem. Czyli szansa na pominięcie powiadomienia jest znikoma, nawet jak zegarek nie odświeży statusu BT.

Czyli mamy pewność, że zepp nie będzie drenował baterii telefonu, ale przez to statusu BT w zegarku może się uaktualnić z dużym opóźnieniem. 

Problemem występuje też na androidzie. :-(

Edited by slimak131

1 godzinę temu, slimak131 napisał:

Każde powiadomienie wybudza zepp, a tym samym łączy zepp z zegarkiem. Czyli szansa na pominięcie powiadomienia jest znikoma, nawet jak zegarek nie odświeży statusu BT.

Czyli mamy pewność, że zepp nie będzie drenował baterii telefonu, ale przez to statusu BT w zegarku może się uaktualnić z dużym opóźnieniem. 

Problemem występuje też na androidzie. :-(

Dla mnie takie coś jest bez sensu…skoro i tak jest połączony to czemu tego nie pokazuje na zegarku? Dodam że nie za każdym razem tak się działo . Specjalnie wyszedłem z domu zgubił połączenie i sprawdziłem jak wszedłem w ustawieniach BT że już połączone a zegarek przez 30 min nie potrafił pokazać że są połączone…wszedłem do aplikacji Zepp i odrazu pokazało…na androidzie tego nie zauważyłem . Miałem kiedyś samsunga i watacha od nich i czegoś takiego nie było ,w huawei watch też pokazywało od razu…Dla mnie jest to wkur…i uważam że nie powinno tak to działać .

15 godzin temu, Krzysztoff82 napisał(a):

…na androidzie tego nie zauważyłem 

Bo w androidzie dużo zależy od konkretnego modelu telefonu. Opcji oszczędzania energii globalnych i konkretnych dla zepp.

Mam Samsunga s20 i status bt uaktualnienia się w zegarku w ciągu od kilku sekund do 3-4 minut. 

W IPhone ustawieniami baterii i powiadomieniami może udałoby się coś poprawić. 

Edited by slimak131

1 godzinę temu, slimak131 napisał:

…W IPhone ustawieniami baterii i powiadomieniami może udałoby się coś poprawić. 

Powiadomienia mam włączone a co do ustawień baterii nie mam tam żadnych opcji.Mam jeszcze opaskę mi band 4 i działa bez zastrzeżeń. Ewidentnie jest tutaj coś skopane sofotowo…IOS nie dokonać gada dobrze z tym zegarkiem a szkoda bo mi się podoba. Można by kupić zegar Apple ale jak mam ładować baterie codziennie to ja dziękuje .Zastanawiam się jak by działało z GTS 4 ale pewnie to samo bo ten sam system. Żona ma Amazfita gts 2 mini i nie zauważyłem tego problemu z moim Iphonem. Jak to naprawia to kupię go ponownie 😉

Edited by Krzysztoff82

Dnia 21.01.2023 o 13:26, slimak131 napisał:

Jak GTS 2 mini działa, to ewidentnie wina oprogramowania gtr4. 

Jak na razie testuje GTS 4 i jest ok... Nawet bardziej mi się chyba podoba od GTR4 ale to kwestia gustu...Taniej też wyjdzie bo kupiłem z wagą za 800zł...Jak zegarek zostanie to waga do spylenia i coś się odbije z ceny

Edited by Krzysztoff82

5 minut temu, slimak131 napisał:

Skoro gts2 mimi i gts4 działają, to coś ewidentnie nie tak z obecnym fw gtr4. 

Możesz jeszcze spróbować GT Runner, bliźniaczy model huawei (elektronika, funkcje). Lub gt3 pro, to samo, tylko z EKG.

Jednak GTS to samo…wczoraj wyszedłem na 1h z domu bez zegarka, wróciłem połączył się od razu ale już tego nie pokazał . Ale co się dziwić w końcu ten sam soft. Zastanawiałem się na huawei,kiedyś miałem gt2 sport ale było tak słabo z powiadomieniami że sprzedałem, AOD też było wtedy okrojone. Ale system się zmienił w Gt3 pro więc pewnie jest lepiej. Kwota już około 1500zł wykonanie na plus ale już robi się blisko Apple watacha 😉

Może komuś się przyda…Dzisiaj miałem na testy od kolegi huawei GT 3 active . Zegarek za każdym razem pokazywał połączenie nawet jak wyszedłem z domu i wróciłem . Wykonanie samego zegarka o wiele lepsze od Amazfita. Koronka mniej wystaje i jest sztywniejsza…wyświetlają się emoty te które przychodziły jako kwadraty na amazficie . Ogólnie zrobił na mnie fajne wrażenie ale zawsze coś… obcina długie wiadomości oraz maile…Już nie będę szukać nie ma co… trzeba do iPhona brać Apple Watch i tyle. Pozdro

Edited by Krzysztoff82