brzozaq Posted January 20 Share Posted January 20 Cześć, od wtorku 17/01 użytkuję Amazfit GTR3 i już pojawiły się pierwsze problemy. Niestety serwis mi nie odpisuje. 1. Sen - zegarek usunął zapis snu z wtorek/środa. Aplikacja ZEPP pokazuje tylko dwa wyniki: środa/czwartek i czwartek/piatek. Wczoraj jeszcze był z wtorku. Co mogło się wydarzyć? 2. Czas siedzenia - podejrzewacie jaki jest algorytm liczenia czasu siedzenia? Moim zdaniem mega zaniża. Ale to może być spowodowane tym, że ręka cały czas się rusza (klawiatura, pisanie, kawa itd.)? 3. Wysokościomierz - tutaj wiem, że miejscem używania jest zewnątrz, ale w mieszkaniu pokazuje mi -100 mnpm co jest jednak za dużą depresją. Czy to jest ok wskazanie, mając na uwadze, że faktycznie szacuje to w bloku? Dzięki za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted January 20 Share Posted January 20 Ad1. Wyniki/dane nie są przechowywane w urządzeniu czy aplikacji, one leżą w chmurze Xiaomi. Spróbuj: wylogować zegarek, wyczyścić dane aplikacji, odinstalować aplikację, zainstalować aplikację i ponownie sparować zegarek.Może coś zaskoczy po takim odświeżeniu.Inna sprawa, że z chmurą Xiaomi były już komplikacje i potrafiła zgubić dane.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
slimak131 Posted January 20 Share Posted January 20 Ad3. Zegarek podaje wysokość na podstawie ciśnienia atmosferycznego. Na początku treningu, ciśnienie atmosferyczne jest wyskalowane na metry przy pomocy danych gps. Z czasem to wyskalowanie staje się nieaktualne z powodu zmiany pogody (ciśnienia atmosferycznego). Włącz na chwilę trening, tak by gps złapał pozycję. Wtedy wysokość będzie przez jakiś czas prawidłowa również w budynkach. --------------------- W gtr4 wysokość można wpisać recznie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts