Jump to content

GTR3 - sen, czas siedzenia, wysokościomierz

Recommended Posts

Cześć, od wtorku 17/01 użytkuję Amazfit GTR3 i już pojawiły się pierwsze problemy. Niestety serwis mi nie odpisuje.

1. Sen - zegarek usunął zapis snu z wtorek/środa. Aplikacja ZEPP pokazuje tylko dwa wyniki: środa/czwartek i czwartek/piatek. Wczoraj jeszcze był z wtorku. Co mogło się wydarzyć?

2. Czas siedzenia - podejrzewacie jaki jest algorytm liczenia czasu siedzenia? Moim zdaniem mega zaniża. Ale to może być spowodowane tym, że ręka cały czas się rusza (klawiatura, pisanie, kawa itd.)? 

3. Wysokościomierz - tutaj wiem, że miejscem używania jest zewnątrz, ale w mieszkaniu pokazuje mi -100 mnpm co jest jednak za dużą depresją. Czy to jest ok wskazanie, mając na uwadze, że faktycznie szacuje to w bloku?

Dzięki za pomoc.

Ad1. Wyniki/dane nie są przechowywane w urządzeniu czy aplikacji, one leżą w chmurze Xiaomi.
Spróbuj: wylogować zegarek, wyczyścić dane aplikacji, odinstalować aplikację, zainstalować aplikację i ponownie sparować zegarek.
Może coś zaskoczy po takim odświeżeniu.
Inna sprawa, że z chmurą Xiaomi były już komplikacje i potrafiła zgubić dane.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

• Thanks 1

Ad3. Zegarek podaje wysokość na podstawie ciśnienia atmosferycznego. 

Na początku treningu, ciśnienie atmosferyczne jest wyskalowane na metry przy pomocy danych gps.

Z czasem to wyskalowanie staje się nieaktualne z powodu zmiany pogody (ciśnienia atmosferycznego).

Włącz na chwilę trening, tak by gps złapał pozycję. Wtedy wysokość będzie przez jakiś czas prawidłowa również w budynkach. 

---------------------

W gtr4 wysokość można wpisać recznie.

20230120_183656.thumb.jpg.d8ae34133590d14e68516c6d065b3250.jpg

• Thanks 1